Anorexia mot övervikt? – Tjockisbloggen.se

Vi måste starkt ifrågasätta en person som försett oss med en diger lista på anledningar till varför man ska vara smal istället för överviktig (via mail). Kan ju påpeka att denna människa inte menar hälsosamt smal utan är en anorketiker-wannabee, dvs hon är en pro-ana.

Den blåmarkerade texten är hennes anledningar till varför alla människor ska vara smala och inte feta. Den svarta texten efter varje anledning är vårt svar.

Feta personer blir sjuka, får diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, och de dör tidigare. Överviktiga personer är inte sjuka, visst finns det en ökad risk för vissa sjukdomar men att påstå att alla överviktiga människor kommer att bli sjuka och dö tidigare är rent bullshit. Dessutom kan jag lova att om du ser anorexia som en livsstil du vill leva kommer du inte att få vara särskilt frisk länge..

Feta personer får celluliter.
Det finns överviktiga människor med celluliter och det finns smala människor med celluliter och så hemskt är det faktiskt inte. Och om du är så rädd för sådant, hur ska det bli när du blir gammal och rynkig? Sen tror ju inte vi att en anorektisk livsstil gör under för din hy.

Du blir inte lika svettig under varma dagar som en fet människa blir. Nej du kommer istället att gå omkring och frysa konstant för att din kropp skriker efter näring!

Om du är smal visar det att du har styrkan att leva utan mat. Ingen människa, smal eller fet kan leva utan mat.. högre upp skrev du att feta personer dör tidigare men i och med att du tror att du kan leva utan mat kan vi lova att det är du som kommer att dö i förtid.

Det är lättare att älska sig själv när man är smal. Och det är lättare att älska smala personer än feta personer. Eftersom vi trivs med oss själva precis som vi är utan att tvinga våra kroppar till svält och göra allt för att gå ner så mycket som möjligt i vikt, eftersom vi trivs med våra kroppar precis som de är till skillnad från dig så är ju vi ett bevis på att du har fel. Och vi törs nog lova att de flesta människor har lättare att älska en person som tycker om sig själv och inte plågar sin kropp genom att svälta den.

Det är bekvämare att vara smal än fet. Hur vet du det, har du någonsin varit fet?

Att inte ha en perfekt kropp tyder på att man inte har ett perfekt inre. Det finns inga perfekta människor. Om du tycker att du har en perfekt kropp varför måste du leva en livsstil där du inte får äta något och måste späka dig själv?

Att vara mätt är ÄCKLIGT! Så att spy upp mat, att vägra äta och se ut som ett vandrande skelett tycker du är trevligt?

När du är smal kan du ha på dig små kläder och kläderna ser snyggare ut på dig än om du är fet. Det finns så otroligt mycket kläder som ser rent ut sagt gräsliga ut på smala personer utan kurvor, en mjuk och vacker kropp med hull och former är otroligt sexig och med rätt kläder kan man framhäva de vackra kurvorna ännu bättre. Målet för oss är inte att ha så små kläder som möjligt utan att ha kläder som klär oss snyggt.Nu är dessa argument ovan skrivna av en sjuk person men vi tycker att det speglar väldigt mycket av hur samhället ser ut idag. För att bli accepterad så svälter sig unga tjejer till gränsen mellan liv och död för att vara vackra och smala.

Vi tycker inte att det är fel att vara smal och vi har ingenting emot smala människor. Det vi kämpar emot är dagens ideal där du inte accepteras om du inte ser ut som en vandrande pinne!

Som vi skrev i förra inlägget ”En utopi för oss är ett samhälle där alla kroppar accepteras och anses lika vackra och ingen form är fel eller ful.” Det är precis vad den här människan kämpar emot, att alla människor ska vara smala och lida av anorexia för att kunna anses vackra.

Tydligen så har många missuppfattat oss och tror att vi är avundsjuka på smala människor och/eller att vi hatar alla smala.. men det gör vi inte. Vi trivs med våra kroppar vilket vi står för och vårt budskap är inte att alla människor ska vara feta – vårt budskap är att alla människor ska accepteras oavsett hur de ser ut. Vi vill ha bort fettpaniken och smalhysterin för när man läser det blåmarkerade i inlägget ovan så inser man vad dagens ideal gör med unga människor!

Är det verkligen så hemskt att vara överviktig när man läser vad samma person som ovan utsätter sig för och dessutom uppmanar andra unga tjejer att utsätta sig för?! Det är sjukligt!

Om du äter, ät BARA när andra kollar på. Alla andra kalorier är förgäves.

Om du får hungerkval, kryp ihop till en boll.

Vill du hetsäta? Drick tre stora glas vatten, eller drick lite vinäger. Det får din mage att kännas kontig, och du vill inte äta.

Thinspiration är din bästa vän. Tror du att du har blivit smal? Kolla in modellerna och de vet sanningen.

Lär dig en ny hobby. Vadsomhelst som får dig att sluta tänka på mat.

Ät ingenting större än din knytnäve. Måste du sträcka på munnen är det för stort.

Kolla ALLTID kalorier mm. Något som är fettfritt kan vara smockfullt med kalorier, och det vill du inte äta.

Om dina magra vänner äter mycket, betyder det INTE att du kan göra det samma.

Kolla på dina feta vänner. Kolla på hur mycket de äter. Äckligt, eller hur? Vill du bli som dem?

Kolla på dig själv varje dag, naken om det är möjligt. Se du fettet? Vill du verkligen äta?

Att äta är DÅLIGT, att inte äta är BRA.

Lär dig att älska den tomma känslan i magen. Du kommer känna dig konstig om du fyller den igen.

Annonser

9 thoughts on “Anorexia mot övervikt? – Tjockisbloggen.se

 1. Tror folk verkligen på sånt där? Skulle det vara hälsosamt och nyttigt att vara anorektisk? Folk är fan inte kloka.
  Nej jag hoppas verkligen på en framtid utan människor med smalomani.

 2. Tyvärr så finns det tydligen människor som eftersträvar att bli så smal att det gör dem sjuka, för att de anser det vackert. Det enda vi kan göra är att hoppas att de får den hjälp de behöver!

 3. Jag har både varit överviktig och anorektiskt och det är ett helvete.
  Jag har hittat en kost idag som jag hoppas jag ska kunna leva med fisk grönsaker bär fullkorn och:) och jag är en gottegris.
  Att strypa all näringstillförsel…som händer vid anorexi frestar hjärtat så illa att det faktiskt kan stanna.
  Kroppen behöver vitaminer kolhydrater dvs bär fukter grönsaker fullkorn nötter osv… även proteiner ägg, fisk kött osv…
  Det finns inget sunt i vare sig svält eller frosserier.
  En person med stört ätbeetende frestar kroppen genom att varva frosseri med svält.
  Jag har hittat mitt sätt till ett längre liv och det går inte ha några förbud men inte äta sötsaker varje dag.
  Min mormor vägde 140 kg till 1.61 och drog tyvärr på sig följdsjukdomar men det berodde nog på att hon inte orka röra sig alls hon dog vid 66 års ålder men hade då levt de senaste åren som vegetarian.. och nått en vikt på 80 kg .
  Min mormor var den finaste människa jag någonsin träffat både smart och så varm inombords och människor kunde bakom hennes rygg håna hennes vikt.
  Sådant hatar jag faktiskt! Döm INGEN INNAN NI LÄRT KÄNNA PERSONEN I FRÅGA.
  Min mormor åt mindre än andra men det var det ingen som trodde..
  Kram Anna

 4. NEJ FY FAN VAD SJUKT.. hon behöver ju hjälp så det skriker om det.. fan va hemskt.. Jag är chockad.
  :O:O:O

  hittade er blogg idag och kan inte sluta läsa. kul =)

 5. ja e sjalv anorektiker,
  Och jag forsoker bli firsk nun
  tycker der var valdigt bra att ni startade denna blogg. tummen upp for er! (Y)

 6. Gillar eran blogg, såg den i tidningen 🙂 själv äter jag precis vad jag vill och när jag vill och jag älskar mig själv 🙂 Och man kan vara ”populär” och ”snygg” fast än man älskar att äta. tro mig 🙂 killar tycker bara det är trevligt när vi flickor äter. istället för att säga ”nej tack” till allt som ställs på bordet. otacksamt.

 7. Jag tycker det är lika fult att klanka ner på tjocka som att klanka ner på dom med anorexia som du gör! Anorexia är en svår sjukdom som många dör i. Fettma kanske inte är direkt en sjukdom men det är inte hälsosamt att vara överviktig och många får faktiskt diabetes och dör i förtid för att dom är överviktiga.. Det bästa är väll att väga en lagom vikt som varken är under eller över för att kroppen ska må som bäst.

 8. Malin: Absolut, det är fel att klanka ner på folk oavsett storlek och detta inlägg är absolut inte menat som nedklankande mot anorektiker. Det handlar om att ifrågasätta pro-ana, inte personerna som har anorexi eller är smal. Detta är alltså saker som tjejer och killar som är pro-ana (dvs de ser anorexi som en livsstil och inte en sjukdom och bland annat så uppmuntrar de varandra till viktnedgång och hur man döljer detta för sina familjer) använder för att kunna fortsätta sin ”livsstil” och trigga varandra. Argumenten är skrämmande och det är därför vi valde att ta upp dem och ifrågasätta dem.

  Vi skriver även i inlägget ”Vi tycker inte att det är fel att vara smal och vi har ingenting emot smala människor. Det vi kämpar emot är dagens ideal där du inte accepteras om du inte ser ut som en vandrande pinne!”

  /Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s