De förbjudna kurvorna – Tjockisbloggen.se

Nu säger väl vissa där ute när de ser denna rubrik, att förbjudna kurvor inte finns, utan att det är fint med kurvor. Men vilka kurvor talar man då om, de där som kallas kurvor som bara beror på att personen ifråga råkar vara timglasformad och därför är begåvad med bröst höfter och midja. Men fråga då dig själv, ser kurviga vägar alltid likadana ut? Nej, de är små kurvor, stora kurvor och de går lite överallt, inte håller de en konstant jämn form. Varför tas det då för givet att en kurvig kropp alltid ser likadan ut, och varför är de kurvor som inte syns i media, de som inte enbart är timglasformade utan har en putig mage eller runda lår så hysch hysch?

De följer inte norm och ideal, det är den enkla förklaringen, det är oerhört provocerande för vissa att vi som äger dessa kurvor som inte sitter ”där de ska” faktiskt visar dem, och inte bryr oss om att de syns. Det är ingen dödssynd att råka ha fett på kroppen, det är faktiskt rätt normalt.

Vilka är då dessa fantastiska kurvor. Vad sägs om en mjuk gosig putmage, som är härlig att smeka och som faktiskt inte alls är osexig, snarare tvärtom. När vi talar om material och tyger då är mjukt och lent sensuellt, men så fort det kommer till kroppar så ska det inte vara mjukt utan idealen kräver en platt hård mage. En putmage är feminint, och det är faktiskt naturligt att de flesta kvinnor har det vi har organ som tar plats, som behöver få ta plats, rätt viktiga organ. Kan inte minnas en kille som klagat på min mage (Hanna) utan snarare får den komplimanger just pga sin putighet.

Lår då, idealen förespråkar pinnsmala lår, men återigen, varför ses det som så fel och varför försöker tjejer banta bort låren så fort de är det minsta mjuka. Och att låren nuddar varann när man går ser många som nåt hemskt, istället för att uppskatta den där härliga mjukheten och vackra formen. Med korvor får benen helt plötsligt en form, ben är hos de flesta inte gjorda för att vara spikraka med lika smala lår som vader.

Överarmar. Många tjejer skäms för att de har kraftiga armar och vägrar bära tunna axelband och gör allt för att dölja sina vackra armar. Istället för att tänka att de är fina, de är mina och jag är stolt över min kropp precis som den är, för den är vacker och unik.

Konstaterandet är alltså att tjejer, sluta skämmas. Det är inget fel med att ha kurvor som inte ser ut som normen, alla har vi den kropp vi har och alla har vi olika förutsättningar, Kvinnors kroppar är fantastiska, hur vi än ser ut, och vi borde hylla våra kroppar, inte sänka dem med kommentarer om allt vi ogillar.

Det är inte fel att vara mjuk, att ha kurvor både här och där, och det är inte fel att låta dem synas. Har du en putmage, dra på dig ett tajt fodral och låt den synas. Kraftiga överarmar, rocka loss i linnen och axelbandslöst. Har du lår som du inte trivs med, våga testa en kort kjol och se att det är inte farligt, utan troligen kommer du få en massa komplimnager för dina ben med sin fina form. Och har du en stor rumpa, skaka loss på dansgolvet som att du ägde världen, ingen annan kommer göra det åt dig. Var stolt över det du har, det är ingen skam att inte se ut som ideal mallen.

Ikväll är det jag (Hanna) som kör kickboxning i sportbh och byxor, att min putmage syns och en del lovehandels, spelar ingen roll. Det är min kropp, och jag tänker inte få värmeslag bara för att andra kanske råkar anse att mina kurvor inte duger.

Ta över makten över din egen kropp och lyssna inte mer på vad ideal säger, njut av dina kurvor och tänk på att män är inte så ytliga som de flesta tror, de bryr sig ärligt talat inte särsklit mycket. Njut av din kropp, vad du än gör, tränar du, känn kraften i din kropp och den styrka du faktiskt besitter, hur dina muskler arbetar. Älskar du, ja, slappna av och bara njut människa. Sitter du hemma och slappnar av i soffan, slappna verkligen av, känn hur din kropp får vila. Ställ dig framfrö spegeln naken och titta ordentligt på dig själv, det där är du, och du ser så vacker ut, precis som du är. Granska de där kurvorna, sluta se dem som din fiende. Livet är för kort för att slåss mot sig själv.

/Hanna & Sarah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s