Förändring för sin egen eller andras skull – Tjockisbloggen.se

Följande artikel väckte vårat intresse häromdagen. http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2143259.ab

Det är en ledsam verklighet att inse att unga tjejer är så osäkra på sig själva att de svälter sig för att ”fler raggar på en smal tjej”. Människor är i stor grad hjärntvättade av media och ideal, där verkligeheten är smal = snygg, tjock = ful och ju närmare man tillhör den smala kategorin desto bättre.

Det känns enligt våran erfarenhet dock som att tjejer är mer påverkade än killar. Killar bryr sig betydligt mindre om hur vi tjejer ser ut än vi vill tro, de diskussioner om vikt som vi hör och de elaka kommentarerna kommer till 99% från andra tjejer.

Att det som i artikeln står ”på krogen är alla tjejer smala”, ja, den upplevelsen kan vi till viss del säga stämmer, men på vårat stamställe där vi tidigare har varit rätt ensamma om att vara större tjejer, och våga klä oss i både kortkort och tajt, har det de senaste gångerna dykt upp fler och fler snygga, kurviga brudar som vågar klä sig som de vill. Vi blir självklart oerhört glada över detta och hoppas på en större mångfald i utelivet på fler ställen.

Dessutom så skulle vi önska att tjejer istället för att trycka ner andra tjejer och snacka skit, kunde börja ”ta hand om” varandra bättre. Vi är starkt för att ge komplimanger till människor, kan man stärka en annan människa genom att ge en ärligt menad komplimang så gör det jättemycket.

Det vi vill få fram är iaf att det är ledsamt att tjejer svälter sig och bantar, för MÄNS skull. Varför inte må bra för sig egen skull, och älska sig själv i första hand. Det är väl inte för andra människors skull vi ska må bra, och riskerna om man enbart söker bekräftelse från andra och inte går till grunden med varför man mår dåligt, ja då kan man lätt hamna i ett destruktivt beteende, där den enda man sårar är sig själv.

För sanningen är att om inte du älskar dig själv så är det svårt för någon annan att göra det. Vi säger inte att det är fel att tycka det är kul när folk stöter på en och att flirta, vi har varit singlar själv, det är jättekul. Men när man gör det enbart för bekräftelse, när man bantar bara för att ”då stöter någon på mig, då kanske killar gillar mig” då är det ledsamt och självdestruktivt.

Vi anser inte att andra har rätt att förändra dig, din förändring och självförtroende är något som du själv måste ta tag i, den dag du är redo. De flesta kan efter en tids betänkande komma fram till att ångest över vikt och utseende, i grunden ofta handlar om något helt annat. Tar man tag i och nystar ut den tråden, då mår man i de flesta fall genast bättre med sig själv.

Det enda tips vi kan ge är att om man tycker om sig själv, så får man genast bra mycket roligare, och man behöver inte söka bekräftelse från andra på ett sådant sätt att man sårar sig själv. Återigen, de män som bara bryr som om yta, de är ändå inget att ha, ärligt talat så är de ofta rätt tråkiga. Ni kommer ha det bra mycket roligare med en kille med humor och självdistans, som älskar er som ni är.

/Sarah & Hanna

Annonser

4 thoughts on “Förändring för sin egen eller andras skull – Tjockisbloggen.se

 1. Idealet som hyllas – att vara smal – härskar dessvärre också bland 35-50 åringar och mer medelålders än så… man är duktig om man går ner i vikt, äter nyttigt, motionerar, undviker alkohol… suck! Annars dör man ju ännu fortare… 🙂

 2. En muslimskt kvinna talade om att vi visst lever i ett stryrt land gällande hur vi ska se ut för att aceppteras… vi bär chador utan att veta om det..
  Nu förstår jag hur hon mena…det finns något oskrivet hur vi ska se ut och om vi faller utanför den ”normen” så är vi antingen feta eller anorektiska…de finna anorexia center och överviktsenheter och magsäcksöperationer och sondmatning varför har det blivit så vilket förtryck!
  Både anorexian och fetman har ökat lavinartat och barnen ska de tas bmi på redan från 4 års ålder kan man nu klassas som överviktig eller underviktig!!!!
  Som förälder tycker jag det är väldigt upprörande!
  Redan i förskolan präntas barnen vad som är ok och inte ok att äta!
  Stressen över hur vi SKA SEEEEEEEEEEEE ut är ju de som faktiskt gör oss sjuka all reklam i tv mitt barn får ej se tv.
  Dessa problem var ju mindre för 40-50 år sedan innan man beslöt sig för att göra MATEN TILL ETT PROBLEM.
  Mat orsakar INGA problem utan elaka kommentarer om ens vikt.
  Blå mager mjölk serveras i förskolorna men de innehåller ju mer socker och ger mindre mättnads känsla.
  Det är samhället som gör oss sjuka att redan som små klassas ut med en stämpel.
  Lika så klassa alla sjuka som fuskare..och sedan nu med FRA -lagen klassa alla som kriminella…
  Hela samhället utvecklas åt fel håll usch
  Tack för er blogg

 3. Ping: Missuppfattning av bloggen - Tjockisbloggen.se «

 4. Ping: Anonym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s