Varför finns Tjockisbloggen och Fat Fashion?

Varför finns Tjockisbloggen och Fat Fashion?

En kommentar som vi ofta får är att som överviktig så är man så fruktansvärt lat och ohälsosam, att man inte gör något åt sin vikt beror på lathet och godisätande. Många tror att en överviktig person orkar ingenting och rör sig aldrig mer än absolut nödvändigt.

Precis som det är olika bland smala människor och sk ”normalviktiga” människor så är det annorlunda bland oss överviktiga också. Det finns de som inte vill eller orkar röra sig och det finns de som ständigt är i rörelse och tränar och har sig men trots det inte förändras i kropp och vikt – alla är vi olika.

Det finns personer som hatar att träna och det finns personer som älskar att träna, det finns de som gillar att cykla medans andra föredrar att simma. Ingen kan säga att alla överviktiga är lata, fula och ohälsosamma, precis som man inte kan säga att alla smala är vackra och nyttiga.

Det går inte att säga att smal är lika med hälsosam eller vacker, och det går heller inte att säga att överviktig/fet är lika med ohälsosam, lat och ful. Alla människor är olika och man ska inte dra alla över en kam.

Jag, Sarah, och Hanna är båda överviktiga (jag mer än Hanna, något som många ofta anser sig tvungna att påpeka) och vi tränar båda två på ett gym här i stan. Det blir ett par dagar i veckan med olika aktiviteter, ofta så är det PSI (Power Strike Impact, en form av kickboxning) som vi går på och ibland så blir det styrketräning på själva gymdelen. Andra gånger är det danspass eller spinning som vi deltar i.. utöver detta så är jag själv hundägare och som vi alla vet så behöver de röra på sig de också (många långa promenader dagligen).

Många har kommenterat om hur fula vi är – fine tyck det då, det rör mig inte i ryggen. Jag tror faktiskt det är så att den människa som känner sig tvungen att tala om för andra att de är fula, inte är särskilt nöjd med sig själv.

Andra har kommenterat att vi ser bra ut och har en härlig utstrålning – det är vi otroligt glada för och vi suger åt oss som svampar 🙂 Genom att acceptera sig själv och lära sig att tycka om sin kropp som det är så mår man automatiskt bättre. För visst är det så att en människa som sträcker på sig och trivs med tillvaron är vackrare än en person som hänger med huvudet och är sur/mår dåligt, oavsett vikt och utseende.

Våra bloggar handlar inte om att få folk att inse att det är bra att vara fet, det handlar inte om att hindra någon som vill det att gå ner i vikt – vi vill få människor att inse att man duger som man är. Vill man förändra sig så ska först och främst ta reda på för vems skull man gör det, för att förändra sig för någon annans skull är varken lätt eller bra.

Anledningen till att vi har två st bloggar är att vi tänkt att Tjockisbloggen ska vara den mer allvarliga och debatterande sidan av vår blogg medans Fat Fashion är mer modeinriktad och en blogg där vi visar vilka vi är, kommer med klädtips och är mer vardagliga så att säga 🙂

(Nu är detta ett inlägg från vår gamla blogg på AB och vi jobbar med att flytta över vissa inlägg från den gamla bloggen hit till den nya. Så småningom kommer även Fat Fashion att flytta över hit).

Annonser

3 thoughts on “Varför finns Tjockisbloggen och Fat Fashion?

 1. Här surfar jag runt för att lida bot på min tristess där jag ligger hemma i soffan sjukskriven och förkyld… och vad snubblar jag in på? Denna sida!
  Ja faktum var att jag googlade på 20-tal + klänning och upp kommer en bild med Hanna iförd en röd kortkort historia. Nåväl, nu kan man tro att jag medvetet förföljer stackars Hanna – vilket absolut inte är fallet! – Kan jag rå för att du hänger på Bröllopstorget samtidigt som mig? Eller Familjeliv? Eller att du visas på bild när jag googlade? Hahaha… ödet måste det vara. Fast jag undrar vad fasen ödet vill eg.
  Nåja, ska väl vara så snäll att presentera mig för eder, då jag har ett ”förflutet” med er båda.
  Börjar väl med Hanna: Vi körade ihop i kyrkans ungdomskör.
  Sarah: Du och jag gick i parallellklass på Gunillaskolan. Jag kallades visst ”Kricko” på den tiden – Ett öknamn som jag lämnade bakom mig samma dag som jag flyttade från kommunen för gott i augusti 1997. 😉
  Nåväl, efter denna presentation vill jag även gratulera till en härlig blogg, med helknasiga kläder (i mitt tycke):-D Men också till ert stora förråd av självdistans, humor, galenskap och jävlarannamma!
  Från en tjockis till två andra… ett litet råd på vägen från en åskådare: Viktdiskussioner i all ära, man kan försvara och motbevisa i all evinnerlighet, men visst fan är vi väl medvetna om att vi inte är helt igenom hälsosamma? Då borde vi ju vara ”normalviktiga”. Även jag har hund och rör på mig. MEN! Jag stressar! Uhhh vilken bov i dramat! Jag stressar och ”unnar” mig godsaker, jag äter fel och på fel tidpunkter.
  Nåväl, nu tänker jag kika till er emellanåt. Trots att jag inte håller till i Norrland längre så är det alltid spännande att se vad gamla ”halvbekanta” har för sig:-D
  Tack för ordet!

 2. Här blir man förföljd på nätet minsann *s*. Det är då ingen fara, du får förfölja mig.
  Tackar för de bra sakerna du säger om oss, och helkansiga kläder tolkar vi såklart som bra kläder 🙂
  Däremot ang normalvikt. Vad är de som säger att normalvikt är just det BMI eller andra säger, mår man bra och är frisk så spelar det ingen roll vad man väger. Kan bara utgå från mig själv (Hanna) att för att ens komma ner på normalvikt enligt bmi så krävs ren svält, och det utsätter jag mig inte föe, have been there before. Jag tränar några gånger i veckan, promenerar en hel del och äter bra mat, men jag ligger på den vikt jag ligger, går inte upp eller ner, utan står rätt still. Hälsa och vikt är iaf inte nåt som är i direkt förbindelse med varandra, utan hälsa är hur man mår och vad man gör, inte vad vågen visar 🙂
  Du får kika vidare här hos oss, det är ok *s*

 3. Ping: Anonym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s