Alla människor är värda kärlek – Tjockisbloggen.se

Är det möjligt att det faktiskt finns killar/män som kan attraheras av kurviga tjejer? En kommentar som vi ofta fått höra är att eftersom vi är överviktiga så kommer ingen att vilja ha oss, ingen kan tycka om oss om vi inte går ner i vikt.

Ligger då problemet hos oss som är kurviga, eller ligger problemet hos den som tror att en överviktig person inte kan få/förtjänar kärlek? Vem ska ändra sig, vi som är kurviga och trivs med det, eller den som anser att man ska gå ner i vikt för andras skull?

För att ta ett exempel så kan jag berätta att den 25 juni, dvs om mindre än en månad så har jag och min sambo David varit tillsammans i sju år. Vi träffades när han var 18 år och jag var 22.. och vi blev tillsammans efter bara några veckor och snart därefter så flyttade vi ihop.

Mitt första förhållande hade jag när jag var 14 år och det höll i två år, sedan dess har jag varit singel i max en månad innan jag träffat någon ny och jag har bara haft långa förhållanden på minst ett år. Så att överviktiga inte kan finna kärlek är rent skitsnack, och jag är inte unik 🙂

Det som jag tror sticker många i ögonen är att jag och Hanna är två tjejer som vägrar vara som alla andra, vi vägrar gömma oss och be om ursäkt för att vi finns till och inte ser ut som normen/idealet. Vad som är än värre är att vi båda har sambos som är långa, smala och ser bra ut – inte kan ju folk förstå att de är tillsammans med oss för att de älskar oss, nej de måste vara blinda eller göra det av medlidande *s*.

Vem har rätt att döma någon annans utseende? Vem kan bestämma hur man ska se ut för att vara värd att bli älskad? Ingen av oss säger att alla måste attraheras av överviktiga personer, det är självklart valfritt och alla är vi olika när det gäller smak och attraktion. Vad vi däremot vill är att alla ska accepteras och inte bli hånade eller ses ner på på grund av vikt, storlek eller andra yttre/inre faktorer.

Vissa tjejer/kvinnor gillar långa, smala killar/män på precis samma sätt som vissa attraheras av ljushåriga/ljushyade eller mörkhåriga/mörkhyade och det är ju inget fel med det. Felet ligger hos personer som hånar och baktalar den ”typ” som man inte attraheras av..

Alla människor är lika mycket värda oavsett färg, storlek, vikt, kön, sexuell läggning osv. Människor som inte kan inse det bär skygglappar, är inskränkta och i mina ögon är det synd om dem som inte kan se helheten hos en människa.

Hoppas ni alla får en underbar sommar med sol, kärlek, goda vänner och god mat. Håll i minnet – ALLA människor är lika mycket värda 🙂

Annonser

3 thoughts on “Alla människor är värda kärlek – Tjockisbloggen.se

 1. Hej!

  Jag ville bara skriva och säga att det betyder mycket för mig att kunna läsa det ni skriver. Jag är en av många som lider av ångest nästan varje dag just för att jag inte passar in i samhällets ideal.

  Jag har varit stor ända sen jag var liten, var både lång och fick kurvor tidigt. Har alltid känt i skolan att jag är för stor och inte passar in, aldrig riktigt kunna känna mig bekväm. Detta har liksom gjort att hela jag har ställt in mig på att hela tiden tänka på hur jag ser ut, främst i andras ögon. Alltid känt mig underlägsen kompisar som är mindre. Men nu har jag faktiskt börjat att säga ifrån – till mig själv då. Ibland känner jag mig faktiskt nöjd. Och att då läsa det ni skriver, det gör allting ännu lättare, det är verkligen betydelsefullt att få läsa det från personer som man inte känner.

  Så tack att ni visar att ni finns, och att ni ger iallafall mig ljus. Det behöver jag.

  Och tack för att jag fick skriva min lilla berättelse, utan att bli kallad för att bara tycka synd om mig själv.

 2. Sofie – Precis så där har vi också känt oss! Vi har båda två varit i din situation och mått dåligt, tills vi en dag tog tag i situationen och började ändra vårt sätt att tänka. Jag tycker personligen att kvinnor med runda former och kurvor är vackrare och ser sundare än det pinnsmala ideal som råder idag.

  Oavsett hur man ser ut, vad man väger, vilken hudfärg man har, vilken skostorlek eller hårfärg man har så är man lika mycket värd som alla andra och ingen har rätt att intala dig något annat.

  Så sträck på dig, inse hur vacker du är och var stolt över din kropp! Skulle jättegärna vilja komma i kontakt med dig utanför bloggen också så du får hemskt gärna skicka oss ett mail på adressen tjockisbloggen@hotmail.com

  Kram Sarah

 3. Att tjocka inte kan få någon som älskar dem har jag trott sen jag blev överviktig i 7 års ålder!
  Det var en SANNING för mig och inte något jag bara trodde, jag levde efter det!
  Och det har ställt till mycket för mig under alla år.

  I april har jag varit gift i 6 år med en underbar smal kille som älskar mig mer än någon annan i hela världen!
  Han är min första pojkvän eftersom jag hela tiden ”VISSTE” att ingen ville ha mig. Och det har ställt till med en hel del eftersom jag har försökt få honom att lämna mig under våra 3 första år tillsammans. Jag var fast inställd på att han skulle gå så varför dra ut på det!

  I 6 år har han stått ut med mig, han har hållit om mig när jag är svag, stannat när jag har rasat mot honom, talat om för mig att jag är vacker, åtrår mig enormt mycket oavsett hur jag ser ut och envisas med att tala om att jag är det bästa som har hänt honom!

  Om bara samhället och åsikterna hade varit mer överensstämmande med verkligheten så hade jag kanske inte blivit så trasig under min uppväxt.
  Om folk bara hade tillåtit att alla såg olika ut och att det var ok så kanske vi skulle ha mindre problem.
  Vad vet jag?

  Allt jag ville säga var att kärleken inte sitter i hullet.
  Den sitter i personligheten!
  Det gäller bara att hitta en riktig karl som kan se till hela ens person och älska en precis som man är…

  Lycka till med kärleken allihopa! För den finns där för alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s