Tjockisbloggen i Dagens Nyheter idag

En hel del läsare har trillat in på bloggen idag. Detta då vi omnämns och länkas i Dagens Nyheters trendspaning idag. Den kan ni hitta här. Blev tillfrågade om vi kunde göra nåt uttalande angående V magazine och deras size issue, den växande vågen av fat pride i USA och fördomar kring övervikt.

Självklart kunde vi det så Sarah pratade med Anna Bodin som skriver krönikan. Ni som läser här regelbundet vet våra ståndpunkter, men ni som är nya, bläddra runt i inläggen här så kommer ni se mer av våra åsikter. Välkommen hit 🙂

/Hanna och Sarah

Annonser

2 thoughts on “Tjockisbloggen i Dagens Nyheter idag

 1. Hur kan ni allvarligt vara stolta över att vara överviktiga. Jag ska betal era hjärtoperationer sen och era sjukskrivningar. Ta ert samhällsansvar och gå ner i vikt!!!

 2. Jeff Ahl – Det är hemskt tråkigt att du kommer in här och anklagar oss för saker utan att du har försökt sätta dig in i vårt budskap, vilka vi är och vad vi står för här på bloggen. Men tyvärr så är det något vi är vana vid numer, kommentarer som din är inte ovanliga.

  Det är upp till varje individ att skapa sin egen uppfattning om oss, vår blogg och vad vi står för och vi kan bara hoppas att människor försöker att förstå varför vi gör det vi gör.

  Vi anser att fetma och övervikt inte behöver vara liktydigt med dålig hälsa, sjukdomar och ett onyttigt leverne. Många överviktiga människor lever bra liv, trivs med sig själva och tar hand om sin hälsa genom att tex röra sig och äta bra mat precis som många normalviktiga människor också gör.

  Det finns överviktiga människor som inte tar hand om sin hälsa likaväl som det finns under- och normalviktiga människor som missköter sina kroppar. Vi vill inte att det ska dras en parallell mellan övervikt och ohälsa per automatik och att man ska se ner på människor med extra vikt pga fördomar.

  Alla människor är individer med rätt att trivas som de är oavsett vad idealet, vågen eller andra människor säger… Det är vad vi vill uppnå med det vi gör, att få människor att inse att alla människor är vackra som de är oavsett vikt. Vi tar inte ställning till om människor av olika kategorier bör gå ner eller upp i vikt, det är varje människas eget val utifrån sin egen hälsa och vilja.

  Sarah och Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s