Att vara offentlig vs privat – Tjockisbloggen.se

Det här inlägget är något som vi grunnat på ett tag och nu är det dags att sätta ner det i ord tänkte vi… Det handlar om att vara offentliga och samtidigt privata personer.

Vi har drivit den här bloggen i snart två år nu och det har varit både motgångar såväl som medgångar, vissa stunder har det vart rejäla diskussioner och vi har figurerat flitigt i olika media.

Att vara så pass öppen och offentliga som vi är här på bloggen är både positivt och negativt, vi hymlar inte med vilka vi är och varför vi gör det vi gör, vad vi har för åsikter och vi står för det vi anser är rätt.

Hur ska man då ställa sig till att människor tror att vi är ”fritt byte” att kommentera, ta kontakt med tex på stan, baktala och diskutera om? Nu är ju Hanna bosatt i Estland så hon slipper mycket av den offentliga delen eftersom bloggen är i Sverige. Men Sarah blir ofta tilltalad ute på stan av människor som läser bloggen…

Vi har ingenting emot att människor tilltalar oss, tar upp bloggen och det vi står för till diskussion och liknande. Det är något vi gärna tar emot, såväl som att föra en dialog med våra läsare på ett trevligt plan…

Det vi däremot är emot är människor som talar illa om oss för att vi har åsikter som inte alltid är bekväma och ”passar in” i samhällets normer. Vi tycker heller inte att man ska uttala sig om oss som personer baserat på det vi skriver på bloggen, vilket hände Sarah tidigare idag i en kommentar.

Bloggen är bara en liten del av våra liv, det finns så mycket mer av oss som inte kommer fram här och som vi av olika orsaker inte delar med våra läsare. Vi gör det här för att vi vill och hoppas att kunna förändra om så bara en liten del av synen på vikt och hälsa och sambandet däremellan.

Var går gränsen för att vara offentlig och privat person och vad är okej att göra? Vi tar inte illa upp för att människor pratar illa om oss eller kommenterar oss och våra liv baserat på det som ni får veta om oss på bloggen, däremot så kan vi önska att ni förstår att det ni ser är inte hela våra liv utan bara den del som vi delar med oss av.

Hanna har sitt jobb som såklart är en stor del av henne (eftersom hon tillbringar den största delen av sina dagar där). Där finns en stor del av alla vänner och sambon. Men samtidigt är det den privata sidan av henne, och hon låter inte bloggen påverka jobbet. Självklart visar vi delar av våra liv här, men det är de delar vi väljer. Vi kan inte och vill inte vara offentliga med allt.

Om våra vänner inte vill vara med på bild eller nämnas med fullständigt namn så har vi en skyldighet även mot dem att respektera deras önskan. Det är därför Hanna bara nämner sambon eftersom han inte vill vara en offentlig del av bloggen med bild eller namn. Det handlar om att anpassa sig till sin omgivning i vissa fall.

Vi hoppas att ni förstår att bloggen handlar om Sarah och Hanna, och att våra familjemedlemmar, nära och kära, tillhör våra privata liv och är inte del av denna blogg och ska heller inte utsättas som om de vore en del av Tjockisbloggen.

Vi dömer inte er läsare utifrån de kommentarer ni gör.  Därför hoppas vi att ni inte dömer oss enbart baserat på det vi väljer att visa offentligt. Vi är så mycket mer än det vi väljer att visa offentligt.

/ Sarah och Hanna

Annonser

One thought on “Att vara offentlig vs privat – Tjockisbloggen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s