Alla människor har en vacker insida – Tjockisbloggen.se

Skönhet och att vara en vacker människa handlar inte bara om utseende. För oss så handlar skönhet mer om att ha en vacker insida och att vara en vacker person för det man gör och det man utstrålar, än att ha en vacker utsida.

Att möta en människa som ler och utstrålar glädje kan förgylla en hel dag, att få en värmande kram av en vän när man behöver den är underbart, att en del människor håller upp dörren när man möts – det handlar inte om utseende eller den yttre skönheten.

Det handlar om hur man behandlar andra och sig själv.

Människor kan vara vackra inuti på många olika sätt, det kan vara vänlighet, karisma, självförtroende, utstrålning, empati och kämparglöd.

Det går att se på människor när de mår riktigt bra, ett exempel är det man brukar säga om gravida kvinnor, att de strålar. Det är inte något man kan ta på, utan det är en känsla att denna person är stolt och lycklig.

Men det gäller människor i alla livssituationer, vare sig man är man eller kvinna, ung eller gammal, förälder eller ej.

En vacker människa är den som har respekt för andra, för sig själv och som betraktar människor som individer med ett egenvärde. Det är den som lyssnar när någon behöver det, som erbjuder en kopp te eller en sängplats när det är för tungt att vara ensam.

Sådana människor finns därute, men de får alldeles för lite uppmärksamhet.

Ofta reagerar människor istället med prestationsångest och orden ”vem tror hon att hon är” för att de inte vet hur de ska hantera situationen. Men borde vi inte lära oss att uppskatta alla dessa fantastiska människor och inspireras av dem istället?

De finns garanterat i din närhet personligen eller i ditt samhälle. Det är de som hjälper till när någon behöver få ut eller in barnvagnen i bussen med trappor, som frågar hur det är om de ser någon som gråter, som skrattar med dig när du halkar på den där isfläcken istället för åt dig eller som skänker äpplet i väskan till den hungrige uteliggaren.

Du kan hitta skönheten i nära vänner, likväl som den kan finnas hos mannen på gatan. Den är universell och kallas vänlighet, vänskap, respekt och engagemang.

Men för att se den måste du själv öppna ögonen och våga se… Se att skönhet är mer än en yta och ett skal, det är något som bor djupt i ditt inre. Då kommer du också att se vad andra gör för sina medmänniskor och vad du kan göra.

Du behöver inte skänka massor med pengar eller göra stora gärningar, det kan vara något så enkelt som att ta dig tid att visa någon rätt väg, eller hjälpa den äldre damen över övergångsstället eller ge din plats på bussen för någon annan.

Den skönhet som sådana gärningar ger, hur små eller stora de än är, den falnar inte med åren. Rent ytlig skönhet är däremot just bara yta, med åren så kommer den inte att bli vad den än gång var. Men inre strålande skönhet, den växer och blir vackrare med åren, med hjälp av minnen, erfarenheter och gemenskap.

/ Sarah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s