Njut av livet, tyck om dig själv – Tjockisbloggen.se

Vi vet att som plussize är det lätt att känna sig missnöjd med sin kropp, man kanske inte känner sin kropp riktigt för man vill liksom inte acceptera att man ser ut som man gör…

Eller kanske vill man inte lära känna sin egen kropp för att man inte trivs i den eller tycker om den, oavsett anledning så är det lätt att man känner sig obekväm i det ”fodral” man bor i…

Det är fruktansvärt lätt att fastna i tänket att ”om jag bara går ner si och så många kg så kommer jag att bli nöjd med mig själv”.

Vi får ofta höra att det finns ingen som vill ha plussizetjejer, de enda män som kan tända på och älska stora tjejer är sk feeders och fetischister. Många tror att överviktiga tjejer och även killar, kan aldrig ha ett normalt förhållande och njuta av sex precis som alla andra. Kan man ha mer fel än så?

Vi är levande bevis på att det är bullshit! Och det finns tusentals och åter tusentals människor i alla storlekar därute som kan bekräfta att kärlek handlar inte om storlek på människor…

Jag själv har varit tillsammans med min fina sambo David i nio år till sommaren. Under vårt snart nio år långa förhållande så har jag gått både upp och ner i vikt men det spelar ingen roll, jag är älskad för den jag är och vikten saknar betydelse… Det viktigaste för David, och mig, är att jag mår bra och tycker om mig själv och kropp.

Älska dig själv så är det lättare att låta andra älska dig också.

Som stor tjej (och även kille) i dagens samhälle så är det tyvärr lätt att vara missnöjd med sin kropp och tro att man inte duger vilket i sig gör att man blir väldigt osäker och har svårt att släppa någon nära.

Vi har också varit där en del av er kanske är just nu… Den där osäkerheten, att inte tycka om sin kropp och att inte vilja visa sig naken för att man skäms, att inte kunna slappna av och att inte våga njuta.

För att en människa ska njuta av sex och samlevnad så tror vi det viktigaste är att man kan slappna av och bara vara och det är inte det lättaste om man inte är nöjd med sig själv, man kanske spänner sig och vill inte riktigt visa sig naken, man kan inte slappna av och vara sig själv för att man försöker hålla in magen, att inte vrida sig så att en valk ska synas osv.

Att lära sig tycka om sig själv, att acceptera sin kropp och lära känna den och vad den tycker om är inte lätt och det tar lång tid.

Men varför inte börja nu? Varför inte försöka ändra dig lite i taget, sluta fundera på att gå ner fem kg för att du tror att du kommer må bättre och bli mer nöjd?

Du är fin precis som du är och du kan, om du ger dig fan på det, lära känna din kropp och acceptera den och till slut förstå hur vacker du är.

Några sätt att lära sig sin kropp, vad man tycker om och att sluta skämmas för sitt utseende är att ställa sig framför en spegel och titta på sig själv, med eller utan kläder.

Istället för att titta på det du inte tycker om, försök se det du tycker om och koncentrera dig på det! Den där magen som du innan tyckte var oformlig kan du istället se som en mjuk och go mage som är underbar att krama. Gå över din kropp med händer och blickar och ändra ditt sätt att tänka, det kommer att ta tid men du behöver inte ha bråttom.

Ett annat sätt att lära sig acceptera sin kropp är att fota sig själv, åter igen med eller utan kläder det bestämmer du själv. Lär dig vilka vinklar du tycker du gör dig bäst i, prova olika poser, våga spexa framför kameran och titta sen på bilderna och se det vackra i dig själv och återigen inga negativa tankar.

Det finns massor av sätt att lära sig tycka om sin kropp och olika sätt fungerar för olika människor. Men det viktigaste av allt är att kunna inse att du är vacker som du är och att du duger precis som du är!

Något av det vackraste som finns är kärlek mellan två människor och när man älskar en annan människa så accepterar men den precis som den är oavsett om man har fem kg för mkt, femton kg för mycket osv. Äkta kärlek är så accepterande och vackert och vi måste lära oss att slappna av, inse att vi är värda den kärleken oavsett vad vi väger och vilken storlek vi har på kläderna.

Släpp alla negativa tankar och våga njuta av livet!

/ Sarah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s