Göm dig och skäms, eller inte – Tjockisbloggen.se

Imorse satt jag och klickade mig runt på Ellos hemsida, var inte ute efter nåt speciellt direkt utan satt mest bara och kikade.

Men jag tappade lusten att kika runt mer då jag såg att denna och liknande beskrivningar förekom på flera plagg, inte bara på Ellos utan på andra webshoppar också.

”Perfekt längd som döljer lite rundare former” What?! Detta är ju dessutom en kofta från Ellos plusavdelning och där uppmanas det till att dölja sina former? Nej jag blir faktiskt förbannad för jag tycker att det är nog mycket fördomar om former och att dessa ska döljas utan att till och med plussizeavdelningarna ska uppmana till att dölja, gömma och skämmas för sina kurvor.

Varför är det så tabu att vara kurvig och vacker? Så länge vi mår bra och trivs med våra kroppar så angår det väl ingen annan vilken storlek vi bär eller vilken modell på kläder vi väljer att köpa? Istället för att se kurviga kroppar som något att äcklas av, försöka tvinga till viktnedgång eller att gömma undan, varför inte se det som en människa som vågar vara sig själv och trivas med sig själv?

Varför ska vi människor överhuvudtaget vara så engagerade i andra och deras leverne att vi ska lägga oss i vad de väger, hur de ser ut, vilken storlek de bär, vad för klädstil de har? Kan vi inte alla bara försöka att se bortom skalet, se människan istället för storleken och låta det stanna där?’

/ Sarah

Annonser

4 thoughts on “Göm dig och skäms, eller inte – Tjockisbloggen.se

 1. Men finns många som också inte känner sig bekväm i vad som helst och då e ju såna kofter bra eller hur?? Betyder inte att allt e negativt. Finn saker som de minder stolekarna också har för att se störe ute tex. Tror du retar upp dig lite för mycket på vissa saker.

 2. …eller inte!!!
  Väldans bra skrivet! Håller helt med dig!
  Varför dölja något som är vackert???

 3. Jossan: Om man är bekväm i det så är det en sak. Vi säger inte att plaggen inte ska existera och man måste klä sig i tight hela tiden. Man måste ingenting. Men att skriva rakt ut att det ”döljer runda former”, som om dessa former är något fult som ska gömmas, det är däremot fel. De talar om för sin kundkrets att de inte duger som de är utan att deras kurvor ska gömmas undan.

  Sen har jag aldrig sett i någon beskrivning av plagg på katalogernas vanliga sidor ”perfekt skärning som gör att din byst ser fylligare ut”, ”utmärkt för små rumpor för en illusion av mera former”. Men här skriver man rätt ut att den här koftan är bra, för den döljer dina former, för hemska tanke att man skulle visa upp dem.

  /Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s