Den stora jeansjakten – Tjockisbloggen.se

Sarahs guide till hur man hittar ett par bra jeans

Till att börja med så är mitt tips att se till att du har många timmar på dig på stan, ha helst inte med dig något sällskap om denne inte är av den mycket tålmodiga sorten. Även den snällaste kompis blir less efter 197 par jeans som inte passar och ditt suckande och stönande innan det bär av till den 56e affären.

Men det viktigaste av allt är att se till att du har bekväma skor som är lätta att ta av och på för annars kommer dina fötter snart att kännas som blödande fotbollar… Lika viktigt är det att ha övriga kläder som är lätta att av och på och som inte är alltför varma.

För omgivningens skull bör du innan du ger dig an butikernas jeansavdelningar försäkra dig om att ha rejält med deodorant, för tro mig det är svettigt att prova kläder.

Om du vill vara riktigt säker på att inte sprida en mindre trevlig odör på din väg från butik till butik, provrum till provrum så kan du gardera dig genom att ha en extra deo (eller wunderbaum om man föredrar det) redo i väskan för användning närhelst du önskar.

Så är vi då framme vid de fruktade jeansavdelningarna då… Du kommer in och överallt så är det bara jeans, jeans, och ännu mera jeans. Du blir yr och i vissa fall hyperventilerar, ångesten börjar krypa på för det finns ju så många olika modeller, färger, passformer och då har jag inte ens nämnt storlekarna ännu!

I det här läget kan det vara bra att ha en eller tre kompisar med sig som man kan lasta på, finns tillfällen då det är praktiskt med vänner (dock av den tålmodigare sorten som tidigare nämnts). Börja med att bestämma dig för om du vill ha mörka eller ljusa jeans, svarta eller grå eller kanske blå och undersök utbudet av den variant du vill ha. Vilket inte är det lättaste beslutet och bara det första av många, jag ger mig inte ens på att tala om alla olika modeller nu, det är en historia för sig…

Vad gäller storlekar så är mitt tips att alltid ta den storlek du tror att du ska ha samt en storlek mindre och en storlek större (det är nu man inser att man hade behövt minst fem vänner till som laståsnor) för storlekslappar ljuger alltid.

Så är vi då framme vid provhytten och svetten rinner redan av allt bläddrande, letande, alla svåra val och framförallt så känns det som att armarna är meterlånga under tyngden av alla jeans som du har med dig.

Du suckar och hämtar andan lite innan du krånglar av dig alla kläder för att prova det stora berget av jeans (nämnde jag tidigare att du bör ha icke varma kläder som är lätta att ta av?).

Efter ungefär femton par jeans så är du högröd i ansiktet, svetten rinner och håret klistrar sig kring ansiktet, ryggen värker, armarna värker och du har inte hittat ett enda par jeans som passar… Nu börjar du känna uppgivenheten krypa på men än är du inte redo att ge upp… På med dina egna kläder!

Försök torka bort lite svett, andas djupt några gånger och ge dig ut i butiken för att på något vis lyckas få det stora jeansberget att hitta till rätta platserna i butiken. Hur ska man kunna komma ihåg exakt var varje par hängde, speciellt när man är alldeles vimmelkantig av utmattning?

Men skam den som ger sig! Nu är det bara nya tag och raska steg mot nästa butik för inte får du vara redo att ge upp efter den första (kom igen när du har avverkat ett par mil och 8 timmar på stan).

Nu är det bara att styra stegen mot nästa butik och tänk på att ha mina ovanstående tips i huvudet för det blir inte lättare… Det blir bara värre och värre och värre och värre, tills du sitter på en stor klädhög på golvet i ett provrum och gråter och sliter ditt hår.

Kompisarna (om du fortfarande har några sådana, och har du det så är de verkligen värda en belöning) är redo att ringa ambulans åt dig.

Men helt plötsligt så uppenbarar sig ett märkligt ljus… Ett par jeans som sticker fram i den stora högen du sitter på, vänta lite nu… Dessa jeans har du ju inte provat, du kastade dem åt sidan och vägrade prova för du orkade inte mer, eller hur?

Du ger det en sista chans och tar upp dem och svär på att om inte dessa passar så ska du klä dig i lila plysch för resten av ditt miserabla liv (och tro mig det är inte en trevlig tanke).

Du drar upp jeansen till knäna, håller andan och ber till högre makter (och alla andra makter också), drar en bit till… Du blundar och drar upp jeansen helt, oj knappen gick visst att knäppa men vågar du titta i spegeln? Du öppnar sakta ena ögat och sneglar, hmm ser ju inte så illa ut tänker du och vågar faktiskt öppna det andra ögat.

Du vrider dig med andakt och kikar runt om och tittar dig i spegeln, känner efter hur jeansen känns… Helt plötsligt skriker du rakt ut och tårarna börjar spruta, dina eventuella vänner (om inte annat så butikspersonalen) kommer rusande för de tror att du har fått en hjärtattack i provrummet.

Lyckligt leende med rinnande tårar och håret åt alla håll så öppnar du dörren till provrummet… Vännerna och personalen håller andan, vågar de hoppas?

Ja tänk att du hittade faktiskt ett par jeans till slut, grattis! Det är inte omöjligt men förbered dig på en lång och arbetsam dag, för att inte tala om att du kan bli gråhårig i förtid och riskera att förlora större andelen av dina vänner under dagen.

Hoppas att jag inte har avskräckt dig från att ge dig ut i butikerna på jakten efter de perfekta jeansen… Kom ihåg efter att ha läst detta, att ingenting är så illa att det inte kan bli värre!

/ Sarah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s