Personlig smak, stil och respekt – Tjockisbloggen.se

Det här är ett inlägg som jag skrev 2008-10-07 men som vi tyckte var värt att re-blogga.

Det här är lite allmänna tankar från oss som vi funderat på en period nu… Eftersom vi syns väldigt mycket både på bloggen, i media och ute på stan och liknande så är det ju oundvikligt att vi får kommentarer om vår klädstil osv.

Vi båda tycker det är roligt med kläder, inte bara att shoppa utan att se hur olika snitt och tyger ter sig olika på olika kroppsformer. Det är intressant att se hur mycket det kan variera i storlek mellan olika plagg och butiker, ibland så kanske en storlek 48 sitter jättebra på oss i en butik medan det blir alldeles för stort på en annan butik. Sådana saker vet man aldrig om man inte vågar prova.

Och prova det är något vi tycker är både roligt och nyttigt för på så sätt så lär man sig dels vad man gillar, vad man passar i och det är också en form av självacceptans att se hur man ter sig i olika plagg. Vissa sitter jättebra och andra mindre bra men kom ihåg att det är aldrig din kropp som är fel, det var bara just det snittet/modellen som inte passade dig.

Alla människor har olika smak och stil, det är det som gör oss unika och det är något speciellt med människor som vågar vara sig själva, som vågar vara annorlunda. Det ska erkännas att det finns stilar som vi inte riktigt kan tycka att det är så snyggt men det är en fråga om personlig smak och det är upp till var och en att välja själv och ingen annans sak att döma.

Att andra personer har en viss stil betyder inte att vi måste anamma den så varför ska vi se ner på den eller reta oss på den? Vi skulle aldrig nedvärdera någon annan på grund av stil, smak eller tycke eftersom det handlar om att ha respekt för andra människors åsikter och känslor och framförallt deras val och smak.

Det finns många människor som anser att man som överviktig inte ska ha stormönstrade, färgglada eller randiga plagg för att det ser gräsligt ut i deras mening. Självklart får dessa människor tycka så utan att vi ska tala om för dem att de har fel, det är deras åsikter. Men det finns en gräns mellan att ha en åsikt och att vara respektlös och nedvärdera någon. Ha gärna din åsikt men tvinga den inte på andra människor.

Vi är för att alla människor ska våga klä sig som de vill, att alla människor ska våga ha personlig stil och klä sig efter egen smak. Oavsett det gäller tjejer, killar, transpersoner, gothare, punkare osv. Alla människor har rätt att göra egna val utan att för den skull hånas eller behandlas respektlöst.

Alla människor är lika mycket värda!

/ Sarah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s