Tankar kring ett år – Tjockisbloggen.se

Klockan är över midnatt så jag fyller officiellt 28 år idag. Ett nytt år över, en ny födelsedag. För mig blir det verkligen så specifikt att ett nytt år börjar, jag är ju verkligen född på gränsen mellan 31 december och 1 januari. Om jag inte har fel enligt vad mamma sagt är det väl kring 21.45 eller något jag är född. Jag har verkligen chansen att göra något nytt av varje år för det blir så tydligt på något sätt. Men tar jag tillvara det och försöker vara den bästa jag kan vara?  Det kan jag väl inte påstå, men det är väl mänskligt antar jag. Det har varit så mycket upplevelser och galenskap detta år, men jag ska inte dra ut på det här. Tänkte att jag gör en liten lista som jag hittade för att sammanfatta året…

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Tog för mig mer av livet, vågade ta ordentligt med plats och bryta invanda mönster. Istället för att förlita mig på att andra ska fixa så det blir kul så såg jag till att ha roligt själv istället. Gått ut och festat ensam, lärt känna massa nya människor. Sen i höstas lärt mig njuta av och uppskatta singellivet och allt det har med sig, utan att ha paniken som alltid förut funnits ”Måste ha ett förhållande nu för hur ska jag annars överleva, jag kan inte vara ensam”. Lärt mig njuta, av ensamheten, att bara rå om sig själv. Det har lett till en helt ny nivå av självkänsla, som dock var bra innan. Har insett att folk faktiskt tycker att jag är rolig att vara med, när jag vågar släppa loss all galenskap jag har i mig. Har tagit mig tid till eftertanke kring varför jag fungerar som jag är, kan nog påstå att jag i år har lärt känna mig själv, både på bra och dåliga sätt. Kan nog sammanfatta det med att jag verkligen börjat leva och ta för mig av allt som finns.

Har du några nyårslöften?

Jag vet att jag aldrig lyckas hålla dem ändå. Men om jag ska ge ett löfte så handlar det nog om personlig utveckling, att fortsätta banan denna höst har lett till, att inte sluta vara min egen bästa vän. Lovar även att bli bättre på att prioritera mig själv, istället för att ta på mig andras problem jämt tills det tynger ner mig helt, kunna säga till när det blir för mycket helt enkelt. 2011 ska bli MITT år, där jag får må bra och med fokus på glädje.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ingen av mina riktigt nära vänner, mer bekantingar vet jag inte, så svarar nej på den frågan. Har inget behov av några egna heller på ett bra tag för att vara ärlig. Klarar mig utan barn i tillvaron, jag är inte så förtjust i dem.

Vilka länder besökte du?

Kan inte påstå att 2010 varit ett reseår direkt. Det har varit Estland eftersom jag bor här, samt såklart Sverige på besök. Hoppas på fler resor nästa år. Då ska jag iaf ta mig till Finland, det är ju bara en båttur bort. Vill även hinna någon weekend i t.ex Amsterdam till våren, nu när Ryanair flyger härifrån.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Oj, har nog inga specifika om jag ska vara ärlig. Det har inte varit ett år som har varit värt att minnas på flera punkter. Om något sitter så är det 6 April, dagen då allt förändrades, då han den där åkte iväg. Jag anade aldrig då att det skulle vara sista gången vi sågs, nu pratar vi inte ens med varann. Allt som var han är borta från lägenheten sen i höstas, jag har raderat honom, och jag kan ärligt säga att han är inte värd någon av de tårar jag la på honom. Det var början på slutet, början på något nytt. Men det är en bra dag för den var början på ett avslut jag behövde, om än det kom flera månader senare, så gjorde det att jag kunde släppa det fortare. Inuti mig förstod jag nog redan då. Ingen har sårat mig som han, och jag har lovat mig själv, att aldrig lita så på en människa igen. Om något, så har det gjort mig starkare.

Vad var din största framgång 2010?

Det är nog jobbmässiga framgångar jag får räkna med där, för på den punkten har det varit ett fantastiskt år. Som det ser ut tvivlar jag inte på 2011 fortsätter på samma sätt. Blev nominerad till, och vann, årets prestation inom H1 som är företaget jag arbetar hos, för en it-teknisk uppdragsgivare. Det är flera hundra anställda på H1, och lilla jag som kom som från ingen vart (vårat kontor var helt nya då vi precis blivit en del av koncernen) och blev framröstad av alla kollegor i Sverige, Norge och Estland så klart. Sedan blev jag årets nordiska supportagent hos uppdragsgivaren, och fick ett fint glaspris och diplom av våran ansvarige chef i Europa (även några icke-europeiska  länder räknas till vårat område). Om allt går vägen och årets resultat håller i mig, så kommer jag hamna på samma plats nästa år, och håller tummarna att min sjukskrivningsmånad inte gör att jag halkar ner från min första plats på europalistan där jag ligger enligt senaste uppdateringen. Vet jag kanske skryter, men jag är fantastiskt stolt, det är första gången jag verkligen känner mig lyckad på ett jobb, och att det jag gör på en arbetsplats uppskattas.

Största misstaget?

Det är nog att jag litade för mycket på en människa och inte lyssnade på min magkänsla. Att jag lät mig bli lurad så brutalt, något jag hade kunnat undvika. Men jag har lärt mig nu. Annars har jag nog inget jag ångrar direkt, brukar vara av åsikten att man inte ska ångra saker man gör just för att man kan se dem som lärdomar istället. Har väl haft en hel del galna festnätter t.ex i år, men jag har inget jag ser som ett misstag faktiskt, det har varit så enormt kul.

Bästa köpet?

Hm, har inte gjort några större investeringar i år direkt. Skulle vilja säga min mobil, men den har jag ju faktiskt inte betalat för själv, så det kan knappast kallas ett köp. Men det har mest varit kläder och annat för mig detta år, så kan väl säga mina svarta skinnstövlar, eftersom jag i princip lever i dem.

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder och utekvällar med alkohol, mycket pengar har lagts där. Men en stor utgift för mig är mat, bra mat, god mat, utemat. Jag vägrar begränsa mig kring mat, jag köper det jag vill, priset är mindre viktigt. Mat ska vara en njutning. Tror matposten är den som är dyrast i år, men då har jag ätit enormt bra också :-).

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Familjen gör mig alltid glad, den korta tid jag hinner träffa dem är värt all restid och pengarna det kostar. Att träffa sin familj bara 2 gånger per år ger en helt annan uppskattning för dem. man värderar den korta tiden man ses och försöker göra den så bra som möjligt.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Jag har musik på jämt när jag är hemma eller ute och går, så det är mycket som går genom mina öron. Men mitt anthem 2010 är nog Pitbull överlag, Bojangles i synnerhet. Det är musik som gör mig glad och på danshumör. Samt en skiva som jag lyssnat mycket på, som är inom en helt annan kategori, men jag gillar sällan en hel skiva och denna älskar jag. Lady Antebellum – Need you now, särskilt Stars tonight :-).

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Vi får nog dela upp året här, första fjärdedelen: var väl ok, varken bra eller dålig. Var i ett förhållande som var lite sådär, men jag mådde inte dåligt, utan det var mer allmänt ok bara. Andra fjärdedelen: rätt hängig, visste han skulle åka iväg, och sen när han var borta var saknaden enorm. Tredje fjärdedelen: nattsvart mörker ärligt talat. Har nog aldrig varit så låg i hela mitt liv, jag är skrämd över hur jag mådde och tänkte de där månaderna. Kändes som hela världen rasat framför mig och jag inte hade någon aning om hur jag skulle hitta nån ljuspunkt i tillvaron. Sen hände nåt och vi kommer till sista delen av året: Helt jävla fantastiskt! Har aldrig mått bättre, det har varit full fart hela tiden och det verkar inte sakta ner. Singelliv, underbara festnätter, lycka, snygga karlar, livet leker och jag vill inte det ska sluta vara så här! Jag njuter av varje sekund.

Vad önskar du att du gjort mer?

Njutit av sommaren istället för att deppa över en idiot till karl. Lyssnat mer på magkänslan. Tagit bättre hand om mig själv, istället för att stressa på i 180 och inte säga nej till något, även om jag ibland behövt det.

Favoritprogram på TV?

Nu kollar ju jag inte tv, utan kollar allt via datorn. Men jag älskar ju mina serier som jag följt i evigheter nu, CSI och House. En favorit som tyvärr verkar läggas ner är Drop Dead Diva. Har ni inte sett den så  se genast till att göra det. Tycker även Mike & Molly är en underbart söt serie.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Just nu skriver jag detta inlägg :-). Kvällen kommer bjuda på fest som jag anar kommer bli hysteriskt kul, we are going out with a bang, det är då säkert. Känner knappt någon där, men jag ska vara fullkomligt fabulous och ha en superkväll. Men ska nog får sömn först några timmar.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Leggings så klart, korta tunikor, höga klackar på stövletter, fodralklänningar. Tight och figursytt, färglatt. Kvinnligt och rätt bart ibland, precis som jag vill ha det. Men ingen har då klagat, och jag trivs i det. Jag ändrar mig inte för någon, älskar min garderob :-).

Den bästa nya personen du träffade?

Har träffat många härliga människor i år, men en jag tror kommer finnas där länge är C, som jag lärde känna genom ett spontant mail. Kommer så sjukt bra överens med honom, en underbar vän. Det blev aldrig mer än så och det är bara bra. Vill inte förstöra en fantastisk vänskap för en relation som vi troligen skulle krascha ändå, för vi suger på förhållanden båda två. Sällan träffat någon jag har så roligt med, vi har då aldrig tråkigt när vi umgås. Nyårsfesten är hemma hos honom. Matilda kommer också med på listan, en så härlig tjej, vi ska se till att vara dekadenta som vi förtjänar nästa år :-).

Tack alla underbara människor, ni som varit med på resan mitt 27e år här på jorden, vart ni än är i världen. Nu hoppas vi 28 blir fantastisk!

/Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s