Stockholm tur och retur – Tjockisbloggen.se

I helgen var jag i den kungliga hufvudstaden en sväng för att hälsa på nästan-grannarna som flytt fältet och skaffat både jobb och lägenhet i ociviliserade trakter. Jag åkte ner fredag lunch – nå, iallafall var det meningen att planet skulle gå då, men det blev förstås försenat så i realiteten anlände jag till Stockholm City ca 17.15 istället för 15.45 som jag hade planerat. Bah.

Fredagens rese-outfit. Klänning och benvärmare Ellos, leggings och långärmad topp Indiska. Telefonen är en Nokia N8 om det är nån som undrar.

Sooz mötte upp på T-centralen och vi påbörjade hattandet runt stan, först till Sooz bror på Gärdet för att lämna väskor, sedan till Söder för att äta middag på Tre Indier (rekommenderas skarpt!) och sedan tillbaks till Gärdet för att hämta saker eftersom vi inte skulle sova där utan hos A´s föräldrar i Järfälla. Dessutom skulle vi upp före f*n på lördagmorgonen för att låsa upp Sooz och A´s nya lägenhet för flyttgubbarna som skulle komma med flyttlasset kl 08.00…

Efter övervakningen av möbelavlastningen åkte vi iväg och traskade Söder runt. Vi hittade ett schysst fik där vi åt lunch: Café Oye, som serverade empanadas, soppa, sallad och kaffe/te för 78 spänn, och gick sedan på The English Shop, Goodstore och Urban Deli.

Käk på Café Oye.

Innan vi ö.h.t. kom iväg på stan skulle det förresten tippas i fotboll:

Sooz.

Efter Söder blev det Gamla stan och ett besök på The English Bookshop och sedan SF-bokhandeln. Jag hittade en del spännande på The English Bookshop men väntade med inköp tills vi var på SF-bokhandeln.

Helgens loot. Tre böcker från SF-bokhandeln, Jelly Beans från The English Shop och ekologisk, vegansk choklad från Goodstore (mintcrispen, dvs. den gröna till vänster, både luktar och smakar som extremt starka minthalstabletter – inte helt lyckad med andra ord…)

Sen hade vi ont i fötterna och det blev en kort fikapaus på Café Sten Sture som annonserade om ”jättestora semlor”. De var mycket riktigt jättestora, med massor av grädde och de gjordes på beställning. Om nom nom…

Det är alltså en vanlig bordsgaffel på bilden, inte en dessertgaffel.

Vi hade egentligen tänkt gå och käka på en vietnamesisk restaurang på kvällen, men det blev japansk-koreansk hämtmat (bibimbap, dumplings och yakitori) till två filmer och Melodifestivalen på tv istället. Filmerna var den underbart usla Mega Piranha (gjort av samma bolag som Mega Shark vs. Giant Octopus) och den, tyvärr, medelmåttiga Alien vs. Zombies. Och naturligtvis gick ingen av de vi hejade på i mello till Globen. Besvikelse.

Söndagen tillbringades med uppackning av lådor i nya lägenheten tillsammans med Sooz mamma och A´s föräldrar. Vi fick bort omkring hälften av lådorna, det mesta köksgrejor (bland annat te – enorma mängder te), böcker och dvd-filmer. Lunchen bestod av en QP & Company på McDonald´s och middagen av hämtsushi innan jag slutligen tog flygbussen till Arlanda och kunde boarda planet 22.40 på söndag kväll. Mor hämtade på Kallax, jag var hemma vid 00.30 och kände mig lagom sliten. Det var rätt skönt att inte behöva gå till jobbet dan därpå, kan jag säga.

Den här helgen får jag besök från Malmö, ska på 1-årskalas, äta middag med B&A och lille D samt har en brunch inplanerad på söndag. Och nån dag borde jag fara ut till faderskapet för att fixa ljuddämparen på bilen. Det är inte precis som att man saknar grejer att göra bara för att man är arbetslös.

//Martina

Annonser

One thought on “Stockholm tur och retur – Tjockisbloggen.se

  1. Jag blir nästan trött igen bara av att läsa om helgen. Nästa gång skippar vi flyttlådor och överdrivet kringsläpande av väskor, eller hur? Men kom snart tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s