Om oss

♦ Om Tjockisbloggen.se ♦

Vi har den här bloggen och hemsidan för att vi vill visa att man kan vara nöjd med själv och må bra även om man är större än storlek 38/40.

Vi vill att det ska vara accepterat att se ut som man vill och själv bestämma över sin egen kropp utan att andra ska sätta sig till doms över det. Precis som det ska vara accepterat med olika religion, hudfärg och sexualitet… Om man skalat bort färg, storlek, religion osv så är vi alla människor i grund och botten.

Alla människor kan må bra och ta hand som sig själva och sina kroppar bara man själv vill det, det handlar inte om storlek utan om vilja.

Vi vill uppmuntra alla människor att acceptera sina kroppar som de är och må bra i sig själva oavsett om man kallar sig tjock eller smal eller ännu hellre lagom och bra. Ingen kropp är stöpt i samma form som en annan och således passar inte alla kroppar att vara storlek 36 eller 38. En del kroppar lämpar sig bäst i storlek 42, andra kroppar i storlek 54 eller 36… Det viktiga är inte vad vågen säger eller vilken storlek du köper på kläder och inte heller vad andra försöker intala dig, det viktiga är att man själv trivs och mår bra.

Denna blogg är inte till för människor i större storlekar trots namnet Tjockisbloggen, alla människor oavsett storlek är mer än välkomna här – det vi skriver om handlar mycket om övervikt och att man kan må bra oavsett vad man väger så länge man rör på sig och försöker att leva ett bra liv, men det gäller ju alla människor oavsett vad vi väger eller har för klädstorlek.

Vi lever efter teorin HAES (Health At Every Size) som på svenska betyder Hälsa Oavsett Storlek.

Inför fotografering för en tidningsartikel, fotograf Maria by Photo by Maria

Sarah Lundberg, 32 år

Jag bor i Luleå sedan 1999 och trivs väldigt bra, är född i Småland och uppvuxen i Malmberget/Gällivare och även hunnit med två år i Kiruna. Sedan juni 2001 har jag varit tillsammans med min underbara sambo David Güthlein 28 år. I tio underbara år så har vi varit tillsammans och utan David skulle jag inte ha orkat kämpa mig dit jag är idag, han är min klippa.
Vi har en Staffordshire Bullterrier som heter Igor, född i augusti 2002, världens underbaraste hund som älskar allt och alla, även människor som har fördomar om honom vilka han snabbt motbevisar.

Eftersom datorer och design är ett stort intresse för mig, och något som jag ägnar mycket tid åt, så är designen på bloggen och hemsidan mina verk. Ett annat stort intresse är mode och kläder, säljer mycket på Tradera eftersom jag tycker det är roligt att både köpa och sälja, köper även mycket på second hand.
Älskar också att läsa böcker, är en riktig bokslukare men jag måste fastna för omslaget på en bok för att kunna läsa den annars funkar det inte.

Sagt om Sarah av Hanna : Sarah är en av de härligaste människor jag mött. Hon vet vad hon vill och envishet har hon gott om. Finns alltid där för en varm kram vart man än är och tråkigt, det har vi aldrig ihop.

Hanna Holst heter jag och är 27 år gammal och bor sedan början av mars 2009 i Tallinn där jag arbetar i teknisk support åt ett internationellt företag.

Jag bor i centrala stan i en trea och trivs utmärkt, är glad att jag vågade utmanade mig själv och ta steget att flytta hit till Estland för jag kommer aldrig att ångra det. För tillfället singel och trivs utmärkt med det. Letar dock efter något mindre i lägenhetsväg, men har ingen panik på den fronten (eller med kärleken heller för den delen, den kommer när den kommer).

Tidigare så har jag läst socialomsorg på Luleå Tekniska Universitet  och drömmen är att någon gång få jobba med människor som har haft problem i livet och hamnat snett. Av privata skäl har jag dock valt att inte slutföra min examen, det är inget som kommer ske i framtiden heller. Möjligen att jag vidareutvecklar mig senare. Men just nu känner jag mig väldigt hemma med IT och lär stanna inom den branschen tills jag tröttnar.

Jag har hittat rätt plats i livet och ser Tallinn som hemma, inga planer finns på att flytta härifrån de närmsta åren men vem vet vad som sker framöver? Ingen trodde väl att jag skulle lämna Gällivare/Luleå och Sverige för Estland och här är jag nu *s*.  När det gäller intressen så blir det mycket att umgås med kompisar samt en hel del långpromenader.

Sagt om Hanna av Sarah : ”Hanna är en person som älskar färg och att blanda olika stilar, men korta kjolar och klänningar är en ständig favorit. Jag tror inte att man kan hitta en person som är mer levnadsglad, sprallig och ärlig än Hanna”.

Eftersom vi vill visa att det går att klä sig snyggt och precis hur man vill oavsett storlek så går vi också ut offentligt med våra storlekar. Men kom ihåg att vi alltid säger att storleken gör inte människan!

Dessutom så ska man aldrig lita på vad storlekslappar säger för det kan skilja så väldigt mycket mellan olika butiker och kedjor, det absolut bästa är att prova sig fram. Väldigt bra exempel på detta är att vi med jämna mellanrum kan handla på vissa butikers barnavdelningar… Så att generellt säga att vi är en viss storlek går inte eftersom det varierar väldigt mycket beroende på material, butik och märken men det här är ungefär vad vi har.

Sarahs storlekar är ungefär 42/44 upptill, 44/46 nedtill, skor strl 37 och bh 70E.

Hannas storlekar är 42/44 upptill och 42/44 nedtill, skor 39 och bh 75DD.

Men det innebär inte att vi är hänvisade till dessa storlekar, det gäller att våga prova och lära sig sin kroppsform så kan man ha i stort sett vilken storlek som helst bara man vågar prova.

Välkommen!

Vill Du komma i kontakt med oss? Kika under fliken Kontakta oss.


44 tankar på “Om oss

 1. Det är väldigt bra att ni finns!
  Jag tycker inte att övervikt ska vara lika med lathet,att man mår dåligt,att man inte vill göra nåt osv..
  Tvärtom så är det härligt att tjejer som ni accepterar hur ni ser ut,vare sig ni vore 55 kg eller 155! Det är då man får sitt liv till att betyda något och framförallt ,att man har roligt!
  Ingen som säger att en överviktig person inte kan finna kärleken,eller göra allt annat som ”smala” människor gör.
  Jag har varit överviktig tidigare,en kortare period,men insåg för MIN del att det blev mer och mer kg pga att jag just mådde dåligt,och därmed så tappade jag dessa kg snabbt också,innan det blev destruktivt. Så det är INTE i vikten det syns i hur ens mående är..
  Har varit modell också,så jag vet hur det är att ha krav på sig när det gäller utsidan,men jag gör mina val och har gjort jobb där endast folk accepterar mig för hur jag ser ut så som JAG själv vill! Lång,kurvig och storbystad av naturen,och jag önskar att fler tjejer hade samma självkänsla som ni två verkar ha och även jag själv har,NU.

  Kram på er!

 2. Tack för din kommentar Stella! Den allra första på vår nya blogg, det känns roligt 🙂

  Att överviktiga människor kan finna kärleken likaväl som smala är vi utmärkta exempel på, jag (Sarah) är tillsammans med en underbar kille sedan snart sju år (att han dessutom är fyra år yngre gör inte saken sämre *s*).

 3. Vilken härlig blogg. Den kommer jag att lägga till mina favoriter så det är lätt att besöka er igen.
  Tack för att ni visar och skriver om oss lite rundare och visar att vi är precis som alla andra och inga konstiga varelser.
  Hittade artikeln i Norrbottenskuriren om eran blogg och var tvungen att kolla direkt.
  Fortsätt med era härliga inlägg. Jag kommer tillbaka..var så säker.
  Kram från en mullis i Boden.

 4. Toppenblogg! Roligt att det finns unga tjejer idagens utseendefixerade samhälle / västvärld som har annat än bantning i huvudet. Precis som ni förstått så har bantning mycket lite eller inget med god hälsa att göra, ofta är det tvärtom eftersom den som inte äter tillräckligt så småningom tappar hälsan på det ena aller andra sättet. Ni är jättesöta båda två. Grattis till ett gott förstånd och till att ni delger era tankar genom bloggen! / Monika 50+

 5. Tack för din jättefina kommentar Monika! Det är sådana kommentarer som gör det här roligt och vi blir jätteglada över den positiva respons vi får 🙂
  / Sarah och Hanna

 6. Hej! Om alla tänkte som er skulle inte ätstörningar finnas, och jag skulle inte ha slösat bort 5 år av mitt liv på anorexia. Idag är jag frisk. jag väger visserligen bara ca 49 kg och är 159 cm lång, men för mig är det bara siffror. Det som verkligen spelar någon roll är ju hur jag mår och ni säger att man ska strunta i vad vågen säger! Jag vet att jag inte är tjock, men som anorektiker så TROR man ju att man är tjock, så jag vet på sätt och vis hur det känns. När jag vägde 38kg köpte jag kläder i XL och vågade inte gå igenom vissa dörrar, rädd för att fastna. Vi tänker ju precis lika vad vågen än står på. För övrigt har jag slängt ut vågjäveln nu! Hörde er på radion idag, mycket bra tjejjer! Pusselipuss

 7. Heja Frida!!! Precis rätt inställning, önskar dig all lycka med att fortsätta må bra i dig själv. Vågar är fullkomligt onödiga saker att ha hemma.

 8. Jag tycker det är helt oansvarigt att vara tjock, Äta fel, äta socker, kohydrater mm.mm.

  Vara nöjd som jag är säjer ni!!Vilket skitsnack, Fettisarna är så lata, Det finns inga genväggar, Ut och gå, och ät rätt är ett framgångs recept..

 9. Hej Sara och Hanna!

  Jag är en tjej på 32 år som oxå är en mullis till som vill våga att ta på sig det hon känner för. Varför skall det vara så svårt, varför tar man illa vid sig när folk slänger sneda blickar på en…

  Jag vill bli som er… Våga vara mig själv… och jag älskar redan mig själv och min kropp. Men att ständigt få höra att du kanske borde gå ner lite i vikt så skall du se att du mår bättre… Bli man gladare av sådana kommentarer..NÄÄÄÄ

  Tack för att ni finns…( hittade er sida idag)

  Lycka till

  Kram

 10. Hej som fan! Så har äntligen någon gjort något som för längesedan borde gjorts. Ryggdunk så bakelsesmulorna hostas ut på borde. Är så pass gammal att jag knappt vet vad en blogg är, men ung nog att älska kläder och ångra att jag inte var femdubbelt så fräck när jag var hälften så ung. Allt hänger på attityden. Det som gör mig allra ondast är mulliga, skithärliga kvinnor, som själva gör ned sig eller andra mullisar…DET BEHÖVS INTE. Hade tillrättavisningar hjälpt överviktiga så har inga varit så smala som just de (Den där empatiskt utvecklingsstörda Skipper gör bäst i att hålla sitt självgoda, mobbinglystna nylle ur min feta business…) Nej, fram för BRA design och LÄCKRA kläder för resliga, generösa figurer. Vänta inte på att leva ert liv. Ni anar inte hur länge jag fick leta efter lacktights som passade och vem har kommit på att fylliga kvinnor gillar hopplösa rosetter, kräkreflexmönster, missprydande omoderna skärningar eller en näve glitter mitt på magen? TRÅKCHOCK, säger jag bara. Efterlyser sexiga, höga stövlar och fräscha sportkläder, sådetså!!!
  LOVE-LOVE-LOVE från Dalarnas version av en sprängpumpad Anita Ekberg

 11. Hej ni underbara kvinnor!
  Önskar jag kunde vara lite mer som er.
  Har vägt 173 kg, gick ner till 71 och har efter det gått upp till 83.
  Tycker själv jag är såå fet och äcklig, utseendefixeringen började EFTER jag gått ner i vikt!

  Jag är 35 år, har tre underbara döttrar och är gift med en man som tycker jag är vackrast på jorden…

  Finns bara en sak att skylla mitt dåliga mående på och det är samhället med dess j-la fixering vid SMALT!!!

  Ska gå in här o peppa mig själv varje dag!

  Tack och kramar till Er…

 12. Jättehäftig blogg! Så är så härliga att ni står tvärt emot dagens viktideal. En egenskap som många beundrar

 13. Va kul att ni fins.
  Jag är en kvinna som är 168cm och väger 103kg
  Många tjatar om att…du borde banta och gå ner i vikt..till och med folk som inte känner mig. Presis som att man va allmän egendom och de har rätt att kritisera.
  Måste alla se ut som vandrande pinnar???

 14. Hejsan. Härliga mulliga kvinns. Undrar om ni vet någon mötes-sida för runda goa killar o tjejer att mötas på.Mvh morzan

 15. Go for it girls! Najs att ni ”rubbar” på sjuukt smala ideal. Jag kan även passa på att tipsa om klädmärket Zizzi. Kanske dom inte lanserats uppe i norr. Märket kommer från Danmark men säljs även i Sverige. Snygga kläder för vardag och fest.
  Fortsätt med det ni gör! Ni gör det så bra!

  Mvh Anna

 16. Vilken kanonblogg! Jag har inte läst så många bloggar tidigare men er ska bli intressant att följa!

  Önskar jag också kunde ”vara nöjd som jag är”!
  Stl 44…

  Ha det så bra och lycka till!

  Kram

 17. Fint. Bra.

  Är man tjock ska man vara stolt och skryta om det.

  Är man smal ska man hackas i småbitar, kallas anorektiker, helst bara dö på fläcken och absolut inte vara stolt.

  Heder för att ni bloggförfattare iallafall inte klagar på smala brudar, för era läsare visar på något annat.

 18. Mia: Vi anser att alla är fina för att de är unika och anser inte att det är ok att se ner på någon eller skriva taskiga saker bara på grund av hur någon ser ut, vare sig det är en rund eller smal människa. Vi är även väldigt tydliga med detta, sedan så har alla rätt till en egen åsikt.

  /Hanna

 19. Varför lägger ni inte ut alla kommentarer ni får? Även kritiska. Det vore mer ärligt. Dessutom visar ni då att ni inser att det finns två sidor av saken.

 20. Chely – Vi har skrivit många inlägg om saken och preciserat vad vi inte publicerar. Det vi inte tillåter är rena påhopp och förnedrande kommentarer som är alltför grova.

  Vi har publicerat många kritiska och idiotiska kommentarer men vissa editerar vi om det innehåller för grova påhopp. Sakliga, kritiska kommentarer har vi publicerat många många gånger, så förstår inte riktigt vart du vill komma?

 21. Underbart initiativ!

  Framför allt är jag så trött på allt prat om BANTNING och VIKTNEDGÅNG… Oavsett personens kroppshydda. Visst, väger man många kg för mycket kan jag förstå att man vill gå ner i vikt (även om jag inte tycker att man ”måste”, så länge man mår bra!)

  Men bantning, viktnedgång, hälsa, GI, viktväktarna, vad man ska äta, vad man inte ska äta, hur mycket viss träning förbränner, etc etc etc… är nästan det enda en del tjejer pratar om. (En del av dem inte alls så stora, för övrigt).
  Det har blivit en livsstil för vissa – ett ständigt pågående projekt som verkar ta upp allt mer av deras liv och fritid.
  (Gärna med inlindade kommentarer till andra om att de väger för mycket, etc etc…)

  Jag talar inte om anorektiker nu – de är bara den värsta sorten. Utan alla dessa vardagsbantare som kan sitta en hel fikarast eller en halv utekväll och diskutera olika vinklar av detta. Och jämföra sig, diskutera klädstorlekar, vad de kommer i och inte kommer i, etc… Det är SÅ TRIST!

  Var hittar man tjejer (som ni t ex) som INTE håller på så här? Jag menar inte att vara sexistisk mot mitt eget kön, men ibland börjar man undra 😦

  Jag har mer och mer börjat umgås med karlar. De håller i alla fall INTE på så. De kan prata om det, eller diskutera träning osv, men INTE HELA TIDEN. De lägger sin energi på viktigare diskussioner…

  Tack för ordet. Och kör hårt!

 22. Sedan är jag så fascinerad att det ständigt måste påpekas i någon kommentar till sådana här bloggar, forum mm, hur ”synd” det är om smala. Att man inte får klaga på mulliga men däremot klaga på smala osv.

  Det är inte sant. Det klagas en hel del på mulliga och framför allt feta. Medan de flesta inte klagar på smala om de inte är _extremt_ smala (och klagas det på normalsmala, handlar det nog oftare om avundsjuka…)

  Jag har varit både smal – på gränsen till underviktig – och ganska tjock. Jag VET vilket som är värst, och det var inte att vara smal kan jag säga. (Nu är jag mullig och det trivs jag bäst med). För den skull tycker jag INTE att man ska racka ner på smala. Jag vet att det finns dem som gör det, men det är väl knappast ”stora” tjejer och killar?

  Ville bara säga det. Hela samhället är uppbyggt för smala och att starta en sån här blogg, handlar INTE om att mullighet eller ”rundhet” är det enda som duger. Tvärtom, som ni skriver: Att alla duger som de är!

 23. Tjenare tjejer!
  Kollar in på er blogg ett par ggr i veckan och gillar er attityd! Skulle gärna se mer av dagens outfit, det har tunnats ut lite sista veckorna, var mer av den varan tidigare. Kul att se att man kan hitta kläder på de ”vanliga” avdelningarna även om man inte ”borde” göra det.

  Ha det gott!

 24. Anna: Det kommer, vi har bara varit så upptagna med att få ordning på hemsida och forum så vi har inte hunnit fotografera så mycket. Men lovar att komma ihåg det oftare. Kommer en från mig senare under dagen.

  /Hanna

 25. Va kul att hamna på eran sidan .. nu när jag är ute o nattsuddar.. Jag blev riktigt glad känns skönt att få läsa något annat för en gångs skull.
  Hoppas att ni fortsätter att stå på Er.
  Jag är själv en stolt ”tjockis”

  Ha det bra!

 26. Hej..
  Vad glad jag blir när jag ”snubblar” över såna här bloggar med 2 kurviga stolta kvinnor. Jag själv är med en kurvig tjej som bär mina kilon med stolthet. Är det inte det som är girl power??? *L*

 27. Hejsan!
  Ramlade in hit då jag googlade runt efter butiker med större storlekar. Väl här trillade jag runt och hittade inte tillbaka till era tips. Mina egna favoriter är Fina Former & Berlins här i Luleå. Man smälter inte helt för alla kläderna men däremot är det lätt att hitta det där plagget som har det där extra. Ni vet, det där som gör att man ler bara man närmar sig garderoben.
  Har även shoppat på http://www.yoursclothing.co.uk och blev positivt överraskad. Snabb leverans och fina kläder.
  Nu drar jag större size än vad ni två gör och har än svårare att hitta något snyggt. Tur jag trivs i tält 😉 även om andra kläder också ramlar ner i shoppingpåsen.

 28. vilken underbar läsning eran blogg är :))
  är själv en kurvig tjej i strl44-46 men är stolt över mina former.
  drar mig inte för att gå ner på stan i kortkort o högklackat.man måste våga visa sin kvinnlighet och även vi mullisar kan ha tajta kläder utan att skämmas:))
  fortsätt i samma anda som ni gör…
  kram på er

 29. Mariann: Tack så mycket, självklart fortsätter vi med bloggen som alltid 🙂 och preci som du säger så ska man inte skämmas utan klä sig i de kläder man gillar.

  /Hanna

 30. Hej tjejer, vilken härlig blogg ni har! Positiv och bejakande energi, hoppas ni smittar av er på riktigt många 🙂

 31. Jag har läst er blogg med jämna mellanrum ett tag nu, och jag tycker verkligen att ni är otroligt starka och underbara tjejer.
  Och snygga såklart!=)
  Det är modigt att våga klä sig precis som man själv vill om man är överviktig, inte alla klarar det. Och jag beundrar er för det.

  Själv har jag ca 15 kilo för mycket (enligt andra) och hur gärna jag än vill acceptera mig själv sån som jag är just nu, så är det svårt.
  Människor kan vara så elaka.

  Så när jag känner mig som fulast i världen, då går jag in här och samlar lite kraft!
  Sen kan jag bära huvudet högt ett tag igen.

  Tack för att ni finns, fortsätt med det ni gör, ni inspirerar andra och föregår med gott exempel!

  Mvh

 32. Hejsan tjejer.

  Jag är en 50/52 stor tjej som älskar mode. Jag shoppar gärna mycket och ofta, både på loppisar och annat. Er blogg är helt ljuvlig och jag kommer länka hit minsann 🙂

 33. Jag vet inte om jag kanske trampar lite på folks känslor när jag säger det här men, det är lätt för er två att gå gatan fram med huvudet högt, för ni – håll i er- är inte särskillt tjocka. Ni kan fortfarande handla på en normal klädavdelning och köpa stävlar med normal skaftvidd. Det skiter sig när man kommer över 100kilos strecket (beroende på hur lång man är). Då är man inte lika kaxig längre, när man tvingas in på tjockisavdelningen med alla fula mönstrade tält, trekvartsbyxor och hiskeliga jeans med blommor på och när man antingen får finna sig i att gå i stövletter eller hosta up 2500 för ett par höga hos duoboots. När man måste köpa svindyra BHar för att det är en abnormal storlek och när man inte sätter sig ner bredvid någon på bussen för att man är livrädd att man inte ska passa i sätet och måste flytta på sig och alla fnittrar.

  Att vara lite mullig som ni är är helt genomförbart och om man dessutom rör på sig behöver det inte ha någon negativ effekt på hälsan över huvud taget. Har man en BMI på 35+, då kan man vara ganska säker på att det kommer att kosta när man blir äldre i form av diabetes, ledskador, stroke, hjärtproblem etc. Det är ytterst få i denna grupp som inte får lida i någon form när de kommer över 55. Kroppen klarar inte belastningen. Visst finns det en liten grupp som klarar sig bra, men vågar man chansa att man är i den gruppen när man är 25 och inte vet det förren om 25 år när det kanske är för sent?

 34. Jag tycker absolut inte att du trampar på våra känslor, du uttrycker din åsikt helt enkelt. Och jag förstår precis hur du tänker och menar med det du skriver, anledningen till att jag förstår så bra är för att jag i hela mitt liv har varit rejält överviktig.

  Fram tills för bara någon månad sedan så har jag oftast varit hänvisad till plussizeavdelningarna i klädbutikerna, har aldrig kunnat ha ett par stövlar som inte haft snörning och knappt ens så att de har passat heller. Jag har varit väldigt stor sedan jag var tonåring vad jag kan minnas, fram till i höstas så hade jag storlek 48/50/52.

  Oavsett vilken storlek jag haft på kläder så har jag försökt att leva efter vårt motto att alltid våga prova kläder oavsett vad storlekslappen säger. Visst har jag gått hem med gråten i halsen många gånger för att jag inte kunnat hitta något som passar mig, men jag kan lova att gångerna jag gått hem med ett leende för att jag fyndat kläder som enligt storleken inte borde passa mig… Det viktigaste är att våga prova och att lära sig vad som passar ens kropp, vad man gillar och hur man vill att kläder ska sitta och det tycker jag gäller för alla människor oavsett storlek.

  Som du förstår av min text ovan så har jag gått ner en del i vikt och det beror på att jag börjat med nya mediciner som inte har att göra med viktproblem utan det var en bieffekt. Jag skäms inte för att säga att jag som mest har vägt 106 kg till min längd på 157 cm och idag så väger jag 74-76 kg. Så man kan lugnt säga att jag vet precis vad du menar med tjockisavdelningarnas kläder och problemen som finns att handla kläder…

  Visst har jag enklare att köpa kläder sedan jag gått ner i vikt men jag har fortfarande min brist på längd som ett stort minus, att köpa jeans har aldrig varit lätt för de sitter sällan bra i midjan eftersom jag är så kort och inte har samma proportioner som en person med 20 cm mer i längd men samma storlek.

  Förra veckan så köpte jag för första gången i mitt liv såvitt jag kan minnas, ett par stövlar med normal skaftvidd. Men jag kan erkänna att jag får kämpa som en tok för att få igen dragkedjan och jag kan inte ha något tjockare än ett par tunna stickade leggings under för annars finns inte en chans att dragkedjan går igen. Första dagarna trodde jag att jag skulle få blodstoppning i benen för att de var så tighta *s*.

  Så tro mig, jag är mer än mullig om man ser till min längd och min vikt… BMI är något som vi inte gärna använder oss av här på bloggen eftersom vi anser att det är en konstig skala, men om man nu ska tala BMI så ligger jag på ca 30 lite beroende på vilken sida jag går efter och sen pendlar jag lite i vikt, ligger mellan 74 och 76 kg just nu.

  Det viktigaste för oss är att inte sätta en stämpel på andra människor, som tex fet, smal, normal, mullig osv… Det viktigaste är att visa andra att det är okej att tycka om sig själv som man är och att man ändå kan ta hand om sig och sin hälsa på ett bra sätt.

  / Sarah

 35. Hej!

  Lika trevlig sida som vanligt, snygga foton! Ett tag sedan jag tittade in nu. Vad SMAAALA ni blivit 🙂

  Önskar jag orkade göra nåt åt min vikt!

  Hälsningar
  Gitt@n

 36. GITT@N: Ingen av oss har gått ner i vikt med vilja utan det har blivit så på grund av livsomställningar och andra orsaker. Det har inget med dieter eller bantning och göra, vi är och förblir emot sådant.

  Om du vill göra något åt din vikt så kom ihåg att den du gör det för ska vara du. Inte för att passa i en viss klänning eller för ett ideal. Du är ok, vad du än väger 🙂

  /Hanna

 37. det hä’r med storlekar o sånt, bara för att man har st. 42 betyder inte det att man är tjock, man ska ha den storleken som passar bäst, det ska sitta bra! många av mina kompisar har på sig st. 32/34 när de skulle haft typ 38! att klä sig efter sin form gör en inte tjock! ni gör helt rätt med att gå ut med det budskapet!

  PS älskar eran blogg!!

 38. Varför haka upp sig på kroppen, när det viktigaste är hur man tänker i knoppen! =)
  Kramizar Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s