Kontakt

Om Ni vill komma i kontakt med oss så når Ni oss på följande sätt :

Via vår gemensamma mailadress som är tjockisbloggen@hotmail.com

32 tankar på “Kontakt

 1. Jag vill bara att ni här på http://www.tjockisbloggen.se att jag ser ner överviktiga, tjocka, feta, männsikor. Ni borde betala en straffavgift per kilo då maxvikten är 65kg.

  Jag vill bara att ni ska veta att jag inte har något emot kraftiga männsikor det är bara det att jag tycker att dom är väldigt fula och äckliga.

  Så här tycker jag om svanar :

  Utseendefixering i lär inte ha haft något som helst större betydelse i gårdagens samhälle eftersom att det svenska folket år 1996, en dag av skam, valde Göran Persson till Sveriges statsminister. År 1996 funderade jag dagar& nätter, trots min oerhört låga ålder, hur vår fina svenska, renrasiga ariska ras kunde begå ett sådant grovt misstag som det visade sig att vi skulle få leva med i hela 10år. Som en klippa ur stormen dök 2006 hoppet upp. Än var inte allt förlorat. Fredrik den ”gudomlige” dök nämligen upp, för endast en anledning, för att krossa Göran den ”den överviktige”. Ja, jag är inte social demokrat. Ja, jag är inte vänster! Ja, jag är stolt. Ja, jag är höger!

  Svar uppskattas överviktigt Moh / Ooskar

  Att vara eller icke vara , ja , det är det som är frågan.!.!

 2. Hej Tjejer! Såg att ni blivit nominerade till svenska hjältar, GRATTIS! vad roligt. Kram/Anneve

 3. hej!
  vill bara säga att jag alldeles nyss upptäckte denna blogg och trots att jag inte hunnit läsa mycket än så vill jag bara säga TACK!!!!!!
  läser inga bloggar i vanliga fall, har kikat in på några ibland men tappar lusten direkt när jag läst dessa, oftast rent patetiska, bloggar.
  så tack för något man kan relatera till!!!!
  ni ligger lagrade på favoriter och jag är säker på att jag kommer att nöje i att följa er blogg : )

 4. Oskar H: Från vilken planet kommer du? Av ditt språk (och även åsikter) att döma så verkar du inte särskilt intelligent. Tänk efter lite mer innan du skriver!

 5. Jag hamnade här via aftonbladet, en ren slump eftersom jag borde plugga till en tenta istället.. Men jag kunde inte låta bli att kommentera detta (vad jag anser) fantastiska inlägg.. Oskar har helt klart förgyllt min dag, helt otroligt roligt inlägg! 🙂 Jag bara antar att killen inte är seriös, men om han är det blir det nästan ännu mer komiskt!
  Spännande också att maxvikten tydligen är 65, har inte längd eller sådant något med saken att göra??
  Tycker för övrigt att eran blogg var väldigt intressant, you go girls! 😉

 6. Hej!
  Jag fann länken till er sida på Aftonbladet.
  Fast jag blev lite fundersam över namnet ‘tjockisbloggen’. Dvs jag tycker inte alls att ni två är nämnvärt tjocka.
  MVH
  Gunnar Karlqvist

 7. Gunnar: Enligt BMI och ideal är vi båda feta och vi ser inget negativt i att kalla oss själva för tjockisar. Vi ser det bara som ett faktum och en beskrivning, vi lägger inga värderingar bakom orden fet och tjock, det är bara något som vi är.
  /Hanna

 8. Jag är läkare och håller med er i grundtanken att alla människor har rätt att tycka om sig själva som de är och det är kul att ni gör det.
  Nu är det dock så att fetma innebär försämrad livskvalitet i det korta perspektivet och ökad dödlighet och sjuklighet i det långa perspektivet. Jag är liberal och anser att människor har rätt att göra detta val (om de konstigt nog vill det) under förutsättning att de själva får ta ansvar för konsekvenserna av sitt handlande.
  Jag är inte någon rabiat fetthatare. Rökning, överkonsumtion av alkohol, stillasittande livsstil är andra val i livet som jag inte känner att det är okej att göra i samhället som det ser ut idag.
  En av de saker som jag tycker i allt för stor utsträckning genomsyrar dagens samhälle är att alla tycker att de har en massa rättigheter. Några skyldigheter eller något ansvar är det närmast ingen som vill kännas vid.
  Vad är det som säger att en människa skall ha rätt att vara fet och inte behöva ta ansvar för konsekvenserna själv utan kunna förlita sig på att samhället betalar kostnader åt dem? En fet människa bidrar inte ens lika mycket till sjukvården som en normalviktig. Detta då de över tiden kommer ha en högre sjukfrånvaro.

  Att förespråka rätten till ansvarsfrihet vilket i princip är det ni gör ter sig därför plötsligt inte lika positivt som det ytliga budskap ni ger.

  Inför privat sjukvård så tycker jag att det är hur okej som helst att ni är feta och nöjda med det. Dessförinnan får ni vara feta, men då borde ni i vilket fall som helst sträva efter att gå ned i vikt. Detta är erat ansvar mot samhället.

 9. Hej alla…kul att det finns något för oss, ja jag är tjock,,,har minst 30 kg övervikt, då jag gick upp massor av att sluta röka,,,,men det är bara att leva vidare,,,,ni skulle ha så man kan vara medlem hos er….

 10. Hittade er blogg idag !!!!!!!!! ÄNTLIGEN BLEV JAG JÄTTEGLAD…har varit gift med en man i 27 år som har bantat alla dessa år !!!!!!!!fast jag sa att jag inte ville att han skulle gå ner i vikt,det blev Herbalife som tog död på vårt äktenskap.
  Fick gå efter hans ” nojor ” hela tiden vilket påverkade våra barn.
  Varför ska alla vara benrangel i dagens samhälle????Det kan komma tider när man inte har råd att köpa mat…som i mitt fall som är sjukpensionär och inte har råd att köpa mycket mat……jag går ner i vikt av en sådan idiotisk anledning men det vill jag inte för jag var nöjd med mina extrakilo som jag hade innan men som fösvunnet pga. höjda matpriser mm
  NI ÄR VÄRDA ALLT GULD I VÄRLDEN SÅ FORTSÄTT PÅ DEN VÄG NI ÄR
  DET ÄR DAGS ATT BOJKOTTA ALLA SKÖNHETSIDEAL de leder folk rakt in i ett helvete som det är svårt att komma ut från om man någonsin gör det.
  JÄTTESTORA O VARMA KRAMAR INGRID

 11. Tjockisbloggare!

  Grattis till en fin blogg!
  Ville bara visa mitt stöd för erat syfte. Härligt att ni är tjocka & bloggar om det för eran egen skull, utan att bry er om vad andra tycker! Det ska ni ha respekt för.

  Själv gör jag alltid saker för min egen skull utan att bry mig om vad samhället tycker. Till exempel brukar jag bidragsfuska och ägna mig åt rättshaveri. Båda kostar ju pengar för andra men det rör inte mig i ryggen. Röker som en borstbindare gör jag också, trotts att jag vet att det är dåligt för mig och det har väl hänt en och annan gång att jag med vilja fastnat med huvudet i trånga utrymmen bara för att brandkåren ska behöva rycka ut.

  Jag tycker ni ska fortsätta vara stolta fettissar. Bry er inte om när folk säger att ni kostar sjukvården enorma resurser. Det är eran rätt att vara feta. Inte ska ni behöva bry er om att man måste lägga ned barnsjukhus eller försämra behandlingen av cancersjuka för att ha råd att finansiera fetmarelaterad sjukvård. Oroa er inte det minsta över växande vårdköer på grund av alla överviktiga som söker sig till akutmottagningen i fetmarelaterade sjukdommar. Det angår inte er. Ni är ju feta för eran egen skull.

 12. Kul att ni vågar stå för vad ni tycker och driva en blogg utann censur av oliktänkande. Det märks ju klart och tydligt på att så många åsiktsmotståndare har publicerat kommentarer.

  Fast jag antar att utan censur riskerar den trygga världsbilden ni bygger upp att rasa samman. Orkar ni inte ta tag i era egna liv så orkar ni säkerligen inte försvara era livsval (eller snarare eran lättja) mot människor som inte bara tycker olika utan även har viljestyrkan/kapaciteten att klara av vardagen utan att bli överviktiga.

 13. Björn: Vi har båda försökt gå ner i vikt, åtskilliga gånger, det hjäpte ingen av oss nämnvärt. Visst går man ner något kilo, men jag skulle inte kalla det livskvalitet att leva på näst intill ingenting vilket jag gjorde den enda gång jag verkligen gått ner (ytterst lite kan påpekas) samt att träna stenhårt 7 dagar i veckan. Kroppen tar så enormt mycket stryk. När jag skaffade mig självkänsla och lärde mig tycka om mig själv, så blev min hälsa helt plötsligt bättre och jag mår bra, till skillnad från alla år av galen bantning.

  Vi säger inte att det är fel att gå ner i vikt om man nu vill det, men man ska göra det för sin egen skull i så fall, inte på grund av ideal och andras påtryckning, för det fungerar aldrig i längden. Dessutom så är ren bantning (dvs svältkurer som det oftast handlar om) knappast hälsosammare än att vara överviktig men äta bra och röra på sig.

  För övrigt finns det även en annan sida av forskning en än det som syns i media. https://tjockisbloggen.wordpress.com/2008/09/26/overvikt-och-hjart-karlsjukdomar-tjockisbloggense/

  /Hanna

 14. älskar eran blogg..
  men måste fråga size 25 … vad blir det för storlek ??
  kikar lite på alight. sänd gärna till min epost 😉

  tack igen.

  mvh caroline

 15. Till Björn om du tittar in här igen. Naturligtvis är inte extrem fetma nyttig för kroppen, ej heller den extremt magra kroppen typ size zero, där näringsintaget är minimalt för att kunna hålla den vuxna kroppen i ett barns storlek. De här tjejerna i tjockisbloggen är inte på långa vägar extremt feta, de mår också bra i sina kroppar och propagerar inte alls för ”ju fetare desto bättre” utan önskar bara att vi allmänt ska vara mer tillåtande mot den som inte är stöpt i samma magra form som är dagens sjuka kvinnoideal. Dessutom vill jag nog påstå att jag sett alla sorter i sjukhuskorridoerna, absolut inte övervägande feta. Ett exempel; min 51 årige man har haft hjärtinfarkt och är hjärtopererad, han är lite rund men han är också helt frisk nu och arbetar heltid. Jag träffade alla hans medpatienter under sjukhus tiden eftersom jag som anhörig deltog i utbildning, av 12 patienter var min man den enda som var rund, övriga var smala och mycket smala män. Av dessa 12 patienter är det bara min man och 2 till som nu är åter i jobb på heltid och är fullt friska med bra värden. Alla var i samma åldersgrupp och övrig hälsa då de fick infarkten. I min nära vänkrets finns en ”go och rund” manlig läkare i den övre medelåldern och han har inte dina hårt dömande åsikter om runda människor, tack och lov. Med åren får många läkare en ödmjukare inställning till människan. Jag har träffat en del i mitt tidigare arbete som kurator på sjukhus, både de med den människosyn du representerar och den ödmjukare läkaren. Så Björn; allt är inte vad det ser ut att vara. Bemöt inte den runda eller feta människan du träffar som läkare på samma sätt som du uttrycker i din kommentar för då kan du missa något väsentligt, dina förutfattade meningar om patienten kan då göra mer skada än nytta!

 16. Hej
  Jag undrar om ni vet någon sida helst i sverige där man kan köpa framför allt trosor helst string i strlk större?
  Mvh Anneli

 17. Jag blir verkligen mörkrädd av det enorma människoförakt som vissa av dem som kritiserar bloggen uppvisar. Orkar inte ens citera de sjukaste inläggen för de tar aldrig slut!
  Riktigt äckliga übermensch-tendenser som visar sig när folk kan vara anonyma bakom sina skärmar.

 18. Björn du borde skämmas! Hur kan du, som läkare, ha en så förenklad, skev och oempatisk bild av verkligheten?

  Jag har inte valt att vara fet. Jag lever i den här utseendefixerade, viktdiskriminerande världen och är inte dum i huvudet. Jag vet att massor av unga flickor bantar sig till döds för att deras värsta mardröm är att se ut som jag. Om du för ens en sekund tror att jag väljer att se ut som jag gör så bör du nog tänka om.

  Varje gång jag ser på tv dyker Anna Skipper upp i rutan och påminner mig om att jag banne mig borde skämmas, i nästa kanal tävlar tre tjocka brudar om en liten brudklänning. Alla andra kanaler visar anorektiska supermodell-wannabees. Summa sumarum; den som ser ut som jag är persona non grata i vårt samhälle år 2008.

  Jag vill inte bli diskriminerad, jag vill inte dö innan jag fyller 40. Jag har prövat varenda bantningsmetod i världen, både hälsosamma och rent dumdristiga för att jag varit desperat. Ändå är jag kraftigt överviktig.

  Men vilken hjälp finns att få – vem vill ens vända sig till sjukvården då man riskerar att mötas av läkare som du som tycker att jag får skylla mig själv?
  ”Ät mindre och motionera mer” är rådet som ges, om det vore så enkelt skulle jag se ut som Tyra Banks för sjutton.
  Det är som att säga till en alkoholist att helt enkelt sluta supa, eller till en narkoman att strunta i den där silen.

  Din slutsats är inte bara att feta människor är ohälsosamma och en börda för samhället. Din slutsats måste ju också vara att vi inte är lika smarta som smala personer. Att vi inte själva förstår att vi belastar andra, men tro mig – vi fattar. Vi behöver inte läkare som du. Vi behöver läkare och annan sjukvårdspersonal som istället ställer frågan – varför? Vad är det som får så många människor i vårt land att bedöva känslor, minska stressen, trösta sig med mat? Ge oss adekvat vård istället för att skuldbelägga!

 19. Hej på er:)
  Vilken underbar blogg ni har. Kan inte med ord beskriva vad jag med känner för människoförakt och kyla i dagens samhälle. Fruktansväd intolerans mot allt vad olikheter innebär. Forsätt vara unika! Vill vi ha ett extrem högersamhälle där vi alla är likadana som en grå ström av slavar? Våga vara unik! 🙂 Tycker det är fruktansvärt att även läkare kan utrycka sig så plumpt. För att lyckas att gå ner i vikt måste man tycka om sig själv!. Att gå ned i vikt gör man för sin egen skull inte för någon annans skull. Att övervikt skulle leda till fler sjukdomar behöver inte alls så vara fallet. En person med normalvikt kan ha precis lika mycket ohälsa. Det är lika farligt för en person med normalvikt att äta ohälsosamt och inte motionera då det handlar om blodfetter och dålig konditon som främjar hjärt och kärlsjukdommar. En person med övervikt som äter hälsosamt och rör på sig kan ha en perfekt hälsa. Visst är det så att det sliter på kroppen att väga mer men att det sedan kan skapa sådan människostorm och känsloförakt kan jag inte förstå. Vi hatar inte rökare och de som festar om helgerna. Inte ens missbrukare möter samma förakt i samhället. Det har blivit någon slags förföljelse av personer med mer kilon än det såkallade ”normala” förespråkar. Läs även denna artikel…fruktansvärt!! Går ej med ord att beskriva. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3463004.ab
  Ps: grattis Sarha till en jätte fin blogg. Många kramar från Anna 🙂

 20. Till BJÖRN.
  Om du är läkare då hoppas jag VERKLIGEN att jag aldrig träffar på dig (och då uppbär jag st small)
  Jag skulle aldrig vilja gå till en läkare med sådana dåliga och oempatiska värderingar som du har.
  I vården och som läkare tar man på sig en läkared, att tro på patienten och bemöta alla med samma respekt inte på det sättet du gör..USCH hur gammal är du egentligen?
  Min 4 åring har mer vett än du men ändå pga ålder mindre mognad.
  Av erfarenhet så bottnar det oftast i egna djupare problem om någon utrycker sig så föraktfullt om någon annan som i detta fall..om överviktiga.
  Till Monika du verkar go.
  Fortsätt med er blogg tjejer och fokusera på de goda inläggen ni får.
  Vet ni att jag skäms för sådana människor som dömer kraftiga personer!

  Kram Hanna

 21. Jag läste här ovan vad Herrarna Offerkoftor hade att säga.

  Jag började fundera lite…. För jag lyssnar på ljudboken Självkänsla nu! av Mia Törnblom.
  Hon säger där att har man en riktigt låg självkänsla så klagar man så mycket man orkar för att känna sig lite bättre.
  Vi kanske ska bjuda dem på en kurs? 😛

  Jag är snart 20 år och jag är överviktig. Hela mitt liv har jag fått höra av min mamma att man ska banta. Är det inte sjukt, att när mamma känner sig tjock….. så ska alla andra oxå gå ner i vikt?

  Jag tycker ni är ASTUFFA!
  Kram Emma

 22. Keep on going brudar! 🙂
  Man behöver inte se ut som en vandrade tändsticka.. oh no!
  Mycket finare med former, stora som små 😉
  Och vem säger att man är sjuk bara för att man är tjock? Världens tjockaste man väger 450 kg, och han har INTE diabetes, INTE högt blodtryck osv. Han mår prima FASTÄN han väger 450 KG! Sådeså 🙂
  Hoppas att ni fortsätter med bloggen. Ha en superbra dag! 🙂

 23. Sussu: Jag såg också det programet där läkaren berättade detta. Denna man har vad jag förstod av läkarens uttalande perfekt blodsocker, perfekt kolesterolvärde, blodtryck som en fullt frisk tonåring och vilopuls som en elitidrottsman. Så absolut, det handlar om hur man tar hand om den kropp man har, precis som vi förespråkar. All mår bra av motion, att röra på sig i den form som man själv tycker om samt att äta en bra kost.

  /Hanna

 24. Hej tjejjer!
  Ett ord om er och er blogg – UNDERBART!!!
  Så härlig att läsa och vackert att titta på.
  Jag är själv ny i ”bloggbranchen” och skriver i bloggen Ulrika Gabriel Inspiratör. Jag är beteendevetare och arbetar som coach. Jag skriver för att inspirera och är övertygad om att det är de små förändringarna i livet som kan leda till de stora och varaktiga förändringarna. Precis som ni tror jag inte på bantning, utan att det handlar om att må bra. Jag tror på motion i form av vardagsmotion och att man kan äta allt (men inte alltid) och må jättebra av det. Fokus ligger på att må bra, känna sig pigg och ha energi, inte på kg och centimetrar.
  Välkomna in att titta!

  Ge er själva en alldeles fantastisk dag!

  Hälsningar från Ulrika

 25. Hej!

  Vad kul att ni gillade mode & showen på Englunds! jag har ett ledord på de jag engagerar mig i och de är GLÄDJE! så många som saknar de…men ni är grymma!

  Vi ”Bord11” har schlager, Hits osv show på Lördag 1 nov på Magma!
  ni har själv klart fribiljetter om ni vill! maila mig i så fall!

  *ler* av glädje för de jag läste!

  Stor kram!

 26. Hej!
  Denna sida kommer jag länka till från min blogg! Superbra att ni finns som komplement till alla hetsbantnings-och modesiter…Hur kan människor klaga på er…det är uppenbarligen ok med anorexi och dess problem i modevärlden…vad kostar inte det vården??? Det är ju samma problematik fast åt andra hållet…vi har alla ngt. Vi som är överviktiga är dock tacksamma att smutskasta då vårt problem syns…
  Björn-du är inte läkare! Isf vart arbetar du och skriv ut ditt namn…Jag står för mina åsikter! Jag arbetar nära med läkare och har då aldrig mötts av någon så trångsynt. Skuldbelägger du människor med andra sjukdomar som diabetes, lungcancer, psykosamatiska sjukdomar etc osv…för vi är ju egentligen alla skuld till vad vi drabbas av…eller…Om alla hade compliance skulle du och jag vara arbetslösa!!!
  Stor kram på er alla goa tjockisar…*S*
  Ps: Jag försöker oxå gå ner i vikt och förespråkar inte att man ska vara tjock, men i väntan på att jag finner en metod som passar mig, måste ju även jag få bli bemött med respekt och empati!
  http://distriktsskoterskafunderar.blogspot.com/
  ///Å.

 27. Åsa: Vilken underbar kommentar att få en sådan här lugn söndag. Det är så lätt att anmärka på det som syns, men bara för att någon har en rundare utsida behöver det inte automatiskt innebära en ohälsosam insida hälsomässigt. Detta verkar dock många ha svårt att ta till sig eller så vill de inte inse detta.
  Vi tycker du skriver så bra så det vore roligt om du ville skriva något gästinlägg hos oss.

  /Hanna och Sarah

 28. Hej
  Jag skulle vilja fråga Sarah ang det att du har fått veta att du har adhd.Visst stämmer det,eller är jag helt ute och cyklar?Jag undrar för att jag själv börjat förstå att detta förmodligen gäller mej med.Får du medicin?vilken?på vilket sätt hjälper den dej?När kom du underfund med detta?Vad var signalerna?
  Kram A

 29. A.E
  Det stämmer bra att jag har fått diagnosen ADHD (bland annat) för ungefär 1½ år sedan. Jag har skrivit nåt inlägg om det tidigare vet jag, sök på ADHD så kanske du kan hitta det och få svar på dina frågor :-). Äter Concerta vilket jag gjort sedan jag fick mina diagnoser och jag tycker att det fungerar bra.
  / Sarah

 30. Tack för ditt svar,har mer frågor och lite funderingar,vill du inte svara är det helt ok.När man går igenom en sån här sak så känner jag ialf att man får massa funderingar,aha upplevelser m.m.Skönt med nån som gått igenom samma ..men jag mailjar dom nån dag här istället.på eran mail:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s